Čas je za brancine in druge dobrote!

25. september, 2020

Božanska jesenska klima nas osrečuje te dni, ko na Napovedniku izpostavljamo svetovni dan turizma in si za obisk kulturnih in drugih prireditev morda zaželimo kaj posebnega in drugačnega.

Bliža pa se tudi teden restavracij in na naših straneh se množijo tudi objave mamljivih kulinaričnih prireditev.


Med temi je tudi 2. kulinarični teden Tapas & brancin. Več lahko preberete na Napovednikovi strani prireditelja LifeClass Hotels & Spa (povezava spodaj), mi pa smo se še malo pozanimali, saj prireditve v tej obliki nismo imeli v spominu.


Kot so nam pojasnili organizatorji, so kulinarični tedni originalna zamisel priljubljenega portoroškega Istrian bistro & tapas bar, čeprav delno sovpada in tudi sodeluje s tednom restavracij. Triptih:

  • 18. 9. – 24. 9. Tapas & SOL
  • 25. 9. – 1. 10. Tapas & BRANCIN
  • 2. 10. – 9. 10. Tapas & PIVO

bodo v zadnjem tednu oktobra obogatili še s tednom olivnega olja. Mmm ...

Tri zgoraj omenjene sklope so tokrat prvič povezali med seboj: ko so razmišljali o novi ponudbi z lokalnih pridihom, so se odločili obuditi Štorje iz bistroja. To so bili priljubljeni kulinarični večeri s kulturnim programom, katerih ambasador je bil Jan Plestenjak.

Na kulinaričnih tednih tako povezujejo lokalne specialitete in lokalne dobavitelje, ki jih domiselno povežejo v ponudbo večerje s kulturnim programom.

Ni potrebno dodajati, da smo vsi prisrčno vabljeni, bi pa Napovednik dodal, da se lahko ustavite tudi v bližnji Luciji, kjer lahko v ravno tako priljubljenem baru Bon Cafe vzamete svoj izvod brezplačne revije Napovednik. Poleg idej za izlete boste v njej našli tudi kratkočasno nalogo za vaše otroke, ki si s prijetno polnimi trebuščki lahko pririšejo ali 'pripišejo' simpatično nagrado.

Srečno in veselo, čeprav ni novo leto ...

 


Ponudbo iz revije si lahko ogledate tudi v formatu pdf.

Sliko za objavo smo si izposodili pri LifeClass Hotels & Spa.

Zunanje povezave: 2. kulinarični teden Tapas & brancinRevija Napovendik v formatu pdf

Vir: Napovednik.com, Urednik

Izpostavljeni ustvarjalci: Jan Plestenjak

Zemljevid