ONLINE tečaj / ALUO smer vizualne komunikacije

ONLINE tečaj AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST IN OBLIKOVANJE

: ODDELEK ZA OBLIKOVANJE VIZUALNIH KOMUNIKACIJ, SMER ILUSTRACIJA, SMER FOTOGRAFIJA IN SMER GRAFIČNO OBLIKOVANJE


: POTEK TEČAJA
Tečaj bo potekal na sledeči način: vsak teden, 7 tednov za povrstjo boste prejeli na vaš elektronski naslov nalogo z razlago snovi v pdf. obliki. Nalogo naredite, jo skenirate in pošljete na sola@art-tecaji.com. V primeru, da boste potrebovali dodatno razlago ali pomoč nas pokličite na 041.516.760 in uredimo video klic.


: PROGRAM TEČAJA
Oblikovanje slikovnega znaka in/ali besednega znaka
Vaje za sposobnost likovne interpretacije in redukcije določenega motiva. Oblikovanje slikovnega in/ali besednega znaka na dani pojem, stvar …

Vizualizacija pojma
Vaje za izpopolnjevanje sposobnosti likovnega izražanja, oblikovanja vizualnega sporočila, obvladovanje likovno estetskih kakovosti, sposobnost likovne formulacije in redukcije. Določen pojem bomo interpretirali v tehniki kolaža iz razpoložljivega gradiva (npr.: časniki), nato isti pojem še v prostoročni črno-beli risbi (tuš, tempera, kreda, čopič, pero …).

Grafično-oblikovalska naloga
Naloga zahteva od tečajnika domiselnost oblikovanja, likovno interpertacijo, razpoznavnost oblike in izvedbo. Risanje ene ali serije ilustracij na dano likovno izhodišče.

Slikanje tihožitja
Vaje občutljivosti za barve in kompozicijo slikarskega prostora. Slikanje tihožitja in draperije.

Študijska risba figure v prostoru
Vaje za izpopolnjevanje sposobnosti opazovanja in risarske spretnosti. Z risbo kandidat nazorno predstavi figuro z upoštevanjem perspektive in vseh elementov, ki morajo biti med seboj usklajeni, in ustvari iluzijo prostornosti.

Konceptualna ilustracija
Pogovor s kandidatom


Tečaj zajema 7 vaj in korektur.
Ob vpisu na tečaj vam pošljemo celoten material in skripto za tečaj na vaš domači naslov. Cena je 250 EUR. Na koncu tečaja prejmete diplomo.
 
šola art:tečaji
Miklošičeva cesta 38
1000 Ljubljana


art-tecaji.com
sola@art-tecaji.com
tel. 041 516 760

art:tečaji je šola za risanje, slikanje, keramiko, kiparstvo, kaligrafijo, pisavo copperplate, nakit, oblikovalske računalniške tečaje ter pripravo devetošolcev na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo: Umetniško gimnazijo in dijakov na fakultete likovne smeri; 1: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, 2: Pedagoška fakulteta, 3: Biotehniška fakulteta, 4: Fakulteta za arhitekturo, 5: Naravoslovnotehniška fakulteta, 6: Fakulteta za gradbeništvo, 7: Fakulteta za dizajn in 8: Zdravstvena fakulteta.

Vir: Šola art:tečaji, Napovednik.com

Zemljevid