SONICA: Clara de Asis, Irena Tomažin, Maja Osojnik

festival SONICA 2020: Vrt, ki ga preganja raj, 22. - 26. september
20:00, Petek, 25. september, Klub Cankarjevega Doma


Clara de Asis [ES/FR]
Irena Z. Tomazin [SI]
Maja Osojnik [SI]


CLARA DE ASiS 

Clara de Asis je španska skladateljica in performerka, ki v svojem delu poudarja preprostost, samoomejevanje in aktivno poslušanje kot metode glasbenega ustvarjanja. Njena dela izkazujejo izjemno natančnost in intuitivno odprtost, ki vključuje posvečenost zvoku v vseh svojih podrobnostih in v vseh svojih čistih oblikah. Poleg obiska njenega Zvočnega vrta, ki bo čez dan zvočil travnik pred Čolnarno v Tivoliju, 24. septembra, in koncerta v Klubu CD, pa lahko delo letošnje SHAPE Platform umetnice vidite tudi na skupinski razstavi Vrt, ki ga preganja raj v Galeriji Equrna med 8. in 27. septembrom.


IRENA TOMAŽIN je plesalka, koreografinja ter pevka, ki večinoma nastopa v plesno-gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Do sedaj je ustvarila sedem avtorskih vokalno-plesnih projektov ter sodelovala z mnogimi režiserji in koreografi doma in v tujini. Njen zadnji album ARBA, DÂK ARBA je nastal v sodelovanju s Frédéricom D. Oberlandom, na Sonici pa se bo predstavila v duetu z Majo Osojnik. 

MAJA OSOJNIK je pevka, skladateljica, improvizatorka elektroakustične glasbe in zvočna umetnica, uveljavljena na več glasbenih področjih, kot na primer zgodnja glasba, sodobna in eksperimentalna glasba, jazz in svobodna improvizacija, zvočna umetnost in težja glasba. Umetnica, živeča na Dunaju, uporablja najrazličnejše inštrumente, od lastnega glasa, zvočnih posnetkov terena in DJ-CDjev, pa do ‘zvočnih predmetov’, igrač in smeti. Prehaja med analogno in digitalno umetnostjo, virtualnimi in resničnimi prostori. Osojnik širi, dekonstruira in reinterpretira tonski spekter vseh omenjenih inštrumentov in jim s tem določa nove vloge - proces, ki spominja na gradnjo anagramov.


Vstopnice: 12€, 8 EUR za študente, upokojence


Koncertni večer pripravljamo v koprodukciji s Cankarjevim domom. Projekt sofinancira MOL - Oddelek za kulturo ter Ministrstvo za Kulturo.

Claro de Asis predstavlja platforma SHAPE. Shape platformo financira evropski projekt Creative Europe.

Zunanje povezave: Festival SONICAFB dogodekCeloten program festivala SONICA

Vir: MoTA Museum of Transitory Art, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja MoTA Museum of Transitory Art:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid