Korak po tržiško

  • Kaj: Tematski vodeni ogled
  • Kdaj: torek, 20.10.2020 od 10.30 do 12.30
  • Kje: Pri tržiškem zmaju, Predilniška cesta 1, Tržič
  • Prireditelj: AroundBled
  • Vstopnina: Brez vstopnine, obvezna prijava na neza@aroundbled.com ali na 031892185

Spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Z Nežo Vovk boste na dvournem vodenem potepu ujeli marsikatero zanimivo zgodbo iz nekdanjega življenja na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami.

Začeli bomo s poetičnim ogledom starega mestnega jedra. Obiskali bomo sodobno usnjarsko delavnico dolgoletno tradicijo Brodi in na kratko skočili v Paradiž. Nato bomo spoznali zgodbe, stkane okrog Bombažne predilnice in tkalnice Tržič. Pred Sokolnico, več kot sto let staro rekreacijsko dvorano, bomo izvedeli zanimivosti o športu, rudarstvu in povezavi Tržiča s Francijo. Za zaključek s stilom bomo vstopili v prostore nekdanje tovarne obutve Peko in obiskali čevljarsko podjetje Proalp, ki izhaja iz bogate čevljarske tradicije Tržiča. Ogledali si bomo njihovo proizvodnjo čevljev in doživeli predstavitev iz prve roke.

Korak po tržiško se je uvrstil med vodenja, sofinancirana s strani Slovenske turistične organizacije. Brezplačnih vodenj se boste lahko udeležili od 15. septembra 2020 dalje, in sicer vsak torek in sredo ob 10.30. Za zaključene skupine je ogled možen tudi ob drugih vnaprej dogovorjenih terminih.

 

Vir: AroundBled, Napovednik.com