Zmenki z mojim menstrualnim ciklom

Drage ženske,
lepo vabljene na interaktivne delavnice v spletnem krogu na temo našega čudovitega, a velikokrat nerazumljenega ženskega cikla.


Sama sem v zadnjih letih izkusila popolno preobrazbo odnosa do menstruacije, od bolečih, včasih neznosnih dni, ko sta mi šla krvavljenje in šibko telo na živce, prav tako ljudje okoli mene. Iz želje, da menstruacija čim prej mine, sem prešla v resnično uživanje, prejemanja uvidov, miline in negovanja -daril tega časa. Naučila sem prepoznavati valovanja energije, preko katerega moje telo surfa cel mesec. Razumevanje kakšne lastnosti so moja moč v določenem obdobju ter kako se izmenjujejo in dopolnjujejo mi je pomagalo podreti veliko samokritike in siljenja sebe v pričakovanja in okvire kamor naj bi pasala vedno - čeprav se morda počutim drugače.
Ker zdaj obožujem svoj cikel in menstruiranje (včasih prav predem ob ugodja ali pa upam, da bi trajalo dlje) bi si želela, da bi to naravno danost kroženja prepoznalo čim več žensk.


Zato delavnice, zato izobraževanje in deljenje v krogu žensk, da se slišimo, naučimo, ozavestimo. Zato povabila v raziskovanje, opazovanje, saj šele, ko se stvari približamo, nežno in iz različnih pogledov, jo lahko resnično sprejmemo in vzljubimo.
Zdaj je skrajni čas, da ta čudovit od narave dan ples hormonov, ki ohranja našo žensko plodnost, sprejmemo kot darilo in ne prekletstvo, ki ga spregledaš, medikaliziraš, ignoriraš ali le vedno znova preživiš. Korak za korakom, vse bolj ljubeče do sebe.


Oblikovala sem 5 srečanj, kjer bomo postopoma razkrivale mistiko, moči in izzive naših čudovitih menstrualnih ciklov. Začnemo z uvodnim splošnim srečanjem, ki bo najobsežneje in najdaljše. Na njem bomo pogledale v celoten cikel in naš odnos do njega, razjasnile bomo delovanje hormonov, kulturno ozadje, sram, tradicije in možnosti. To bo odprt krog, ki se ga lahko udeležite samostojno.Ostali krogi bodo namenjeni vsakemu tednu cikla posebej v podrobnosti, udeležiš pa se jih lahko le kot celoto in nadaljevanje po prvem srečanju.


Cena za vseh pet srečanj je 100€. Le prvo srečanje je 25€.
Začnemo v torek 29.9. ob 19h (2 uri) in nadaljujemo vsak torek ob 19h (1,5h) = 6.10., 13.10., 20.10., 27.10.


Srečanja bodo potekala kot spletni video klic, zato jih lahko izvajate iz kjerkoli; potrebujete le udoben miren kotiček.
Prijave na
Prijava je potrjena s plačilom na TRR Društva Divja IBAN SI56 6100 0001 5136 033 odprtega pri Delavski hranilnici.

Kaj vse lahko še ozavestimo? Kako se lahko še bolj vzljubimo?
Se nas že veselim!


Odzivi preteklih udeleženk:
Zelo sem hvaležna, da sem del teh zmenkov. Odprla si mi popolnoma novo obzorje. Hvala.�� (Monika Radič)
Božansko je bilo � (Ajda Flašker)
Čestitam za najboljši zoom krog do zdaj! Super flow, super konstruktivno, super globoko in super tajming! Bravisssssimo! Neizmerno sem hvalžena, da lahko zorim s tabo. (Alja Petric)
~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~. ~. ~. ~. ~. ~. ~. 


Delavnice bom vodila Andreja Kranjc, kulturna antropologinja, zaljubljenka v življenje, popotnica, ljubiteljica narave in naravnega. Že veliko let me zanimajo telesne prakse, tako gib, ples, glas kot vse energijske razsežnosti nas oz. življenja. Plešem že od srednje šole. Kot voditeljica joge smeha z navdušenjem odkrivam našega notranjega otroka in veselje, ki potrpežljivo ždi v vsakem od nas. Rada raziskujem tudi zdravilne zvoke in dotik. Zato z veseljem izvajam zvočne tretmaje s himalajskimi posodami ter Access Bars ter Facelift tretmaje, od lanskega poletja pa sem tudi študentka vodne masaže Watsu.
V gibanju, v naravi, z ženskimi krogi ter z navdihom mnogih modrih žensk in dobrih knjig zadnja leta vse zavestneje zorim v žensko v sebi. Rada se opazujem, raziskujem in sprejemam. Čutim in čudim se z navdušenostjo in spoštovanjem. Tema ženskosti me zelo navdihuje in neizmerno sem hvaležna vsem sestram in učiteljicam za vsa predana znanja, odstiranje tančic, zgled, smeh, izpraševanje, iskrenost, aha-je, ljubezen in podporo. V zadnjem letu se je v meni prebudil klic, naj tudi sama delim svoja vedenja z ženskami. S ponižnostjo, milino in občudovanjem držim prostore za naša srečevanja… zato to bereš sestra in si toplo vabljena v soustvarjanje.

Vir: Andreja Kranjc, Napovednik.com

Zemljevid