Fotografski natečaj: Pogled skozi ljubljansko okno

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – območna izpostava Ljubljana razpisuje fotografski natečaj na temo ČAS NOVEGA ŠTETJA – Pogled skozi ljubljansko okno.

Na natečaju lahko sodelujejo ustvarjalci, starejši od 15. let, ki imajo stalno ali začasno bivališče na območju Mestne občine Ljubljana, in dijaki ljubljanskih srednjih šol. Ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki.

Tema ČAS NOVEGA ŠTETJA – Pogled skozi ljubljansko okno ponuja številne možnosti za interpretacijo, še posebej sedaj v obdobju, ko smo se znašli pred novimi izzivi. Čas, ki smo ga preživeli, ne ponuja veliko odgovorov, poraja pa veliko vprašanj. So v življenju edina stalnica spremembe, ki nas potemtakem ne smejo ohromiti, temveč spodbuditi k iskanju novih, še vznemirljivejših poti? Je bil ustavljen čas tudi opozorilo, da se moramo najprej umiriti in se potopiti v notranji svet, preden začnemo presojati in spreminjati zunanjega? Kako je nenadna sprememba posegla v našo vsakodnevno rutino in česa nas je bilo najbolj strah – bolezni, soljudi, eksistenčne stiske, samote ali nas samih? Je virtualna resničnost postala bolj resnična od negotove resničnosti? Bo ljubljanski zmaj poslej nosil masko?

Vsak avtor lahko prijavi tri (3) fotografije v enakem formatu na dano temo. Fotografije so lahko zasnovane v črno-beli ali barvni tehniki, možni pa so tudi eksperimentalni pristopi k fotografiji. Minimalna ločljivost fotografij naj bo 300 dpi, končni format povečav bo 30 cm × 40 cm oz. 35 cm × 35 cm.

Prispele fotografije bo pregledala strokovna spremljevalka in izbrala avtorje, katerih dela bodo razstavljena v eni od galerij v centru Ljubljane. Najboljše fotografije bodo nagrajene v vrednosti 1. mesto: 50 EUR, 2. mesto: 30 EUR, 3. mesto: 20 EUR.

Za tisk izbranih fotografij ter izvedbo razstave bo v celoti poskrbel organizator. Izbrani avtorji in njihova dela bodo predstavljeni tudi v publikaciji festivala.

Rok za prijavo in oddajo del je 10. november 2020.

Več informacij o razpisu in prijavi najdete na spletni strani:

Strokovna služba JSKD OI Ljubljana
T: 01/ 3207 569, 01/2300 570
E: oi.ljubljana@jskd.si

Vir: Javni sklad RS za kulturno dejavnost Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid