Ventilator #3: Trip-tih

  • Kaj: Ples, glasba, improvizacija
  • Kdaj: torek, 22.9.2020 od 18.00 do 20.00
  • Kje: Lesno brdo
  • Prireditelj: Zavod Sploh

Sam naslov Ventilator naslavlja prevetritev, ventiliranje, zračenje, pretočnost vsebin, tem, kombinacij, oblik, tehnik, načinov prisotnosti, modulov, avtorjev, izvajalcev, gest in zvočnosti. To pa omogoča izjemno kreativnost, izvirnost, odzivnost in odprtost v snovanju. Poskrbel bo za nepreverjene kombinacije avtorjev, izvajalcev, umetniških stilov, tehnik. 

V prvem, januarskem srečanju cikla Ventilator 2020 je z Jurijem Konjarjem in Katjo Legin na odru Španskih borcev sodeloval Zlatko Kavčič. Druga ediciji je bila poleg nove kombinacije- Katja, Jurij in multiinštrumentalist Samo Kutin- zaznamovana tudi s ponovno izkušnjo "gledališča" po treh mesecih samo-izolacije. Ista trojka (Jurij - Samo - Katja) zastavlja naslednjo tretjo etapo kot serijo v treh "epizodah" skozi tri dni na treh različnih prizoriščih. 

22.9. Lesno Brdo/ pri Samu ob 18h

23.9. Krušče/ pri Katji ob 19h

24.9. Španski borci, Velika dvorana ob 20h

Samo živi v Lesnem Brdu, Katja je doma na Kruščah, Španski borci pa so skoraj kot domači oder. Med edicijami do sedaj je vedno preteklo kar nekaj časa, tokrat se bodo tri improvizirane predstave zgodile zgoščeno, ena za drugo, v treh dneh. Ventilator v novih prostorsko - časovnih koordinatah.


Za dogodka v Lesnem Brdu in na Kruščah je treba rezervacijo potrditi na naslov: brigita.gracner@gmail.com

 Od leta 2020 je Ventilator del platforme Neodvisni.

 *foto: Marcandrea

Vir: Zavod Sploh, Napovednik.com