V mojih čevljih

  • Kaj: Tematska razstava
  • Kdaj: petek, 18.9.2020 do sobota, 26.9.2020
  • Kje: Nekdanja tovarna MTT, vhod iz Ulice heroja Šaranoviča, Melje, Melje/Maribor
  • Prireditelj: Umetnostna galerija Maribor
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Kako je stopiti v čevlje nekoga drugega?

"Le čevlje sodi naj Kopitar."
— France Prešeren

V mojih čevljih je prodajalna s čevlji, kjer obiskovalce povabimo, da stopijo v čevlje nekoga drugega – dobesedno. Potujoča razstava predstavlja raznoliko zbirko čevljev in zgodb, ki raziskujejo našo deljeno izkušnjo biti človek. Obiskovalci lahko stopijo v čevlje sirskega begunca, seksualnega delavca, vojnega veterana, nevrokirurga in številnih drugih ter prisluhnejo njihovim izkušnjam iz prve roke. Zbrane zgodbe se dotikajo najrazličnejših vidikov življenja, od izgube in žalosti do upanja in ljubezni. Obiskovalca popeljejo po poti sočutja, tako čustveno kot fizično.

V Mariboru je projekt V mojih čevljih del programa Dnevov zaganjanja EKO 8. Tako se del nabora zgodb osredotoča na okoljske teme, na primer pripoved avstralskega gasilca gozdnih požarov.

V mojih čevljih je projekt, ki ga je za Empathy Museum (Muzej sočutja) zasnovala umetnica Clare Patey, producent projekta pa je Artsadmin. Postaja v Mariboru je prva od umetniških niti, ki povezujejo partnerje v projektu Umetnost in dobro počutje, ki je podprt s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Vir: Umetnostna galerija Maribor, Napovednik.com