Dogodek je že minil.

Glej, ščuka - kolesarski izlet

Voden kolesarski izlet v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2020.
Po srednje dolgi (19 km) kolesarski poti, poimenovani ŠČUKA, se bomo skupaj z vodnikom popeljali okoli Cerkniškega jezera čez Dolenje Jezero in Dolenjo vas, kjer bomo na Cvingerju in pri ostankih gradu Karlovec imeli čudovite razglede. Nato nas bo malo zakril javorniški gozd do vasi Otok, ki leži na resničnem otoku našega jezera. Po spustu z Otoka bomo kolesarili po ravnini ob Cerkniškem jezeru in mogoče res uzrli kakšno ribo. Tako kot ščuka, ki je potrpežljiva in vztrajna riba, bomo tudi mi s skupnimi močmi prekolesarili najlepše področje zavarovanega območja Notranjskega regijskega parka.
Trajanje izleta: od 10:00 do 12:00 (približno 2 h)
Vodnica: Meta Rovan
Izhodišče: Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)
Aktivnost je brezplačna.
Če nimate svojega kolesa, si ga lahko izposodite na lokaciji. Za izposojo koles (gorskih in električnih) bodo poskrbeli BIKE CENTER CERKNICA (Tine Klančar s.p.) in RENT THE GREEN (Avtostil d.o.o., Rakek).
Za varno vožnjo je za mladoletne osebe do 18 leta obvezna kolesarska čelada. Za starejše pa priporočljiva.
Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 18. septembra, prek obrazca na spletni strani notranjski-park.si. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 031 668 223 (TIC Notranjski park).
Izlet je organiziran v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, v sodelovanju z Občino Cerknica.
Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Vir: Notranjski regijski park, Napovednik.com

Zemljevid