Tečaj-delavnica polstenja, filcanja

 


 Na tečaj ste vabljeni tako začetniki kot tisti, ki že imate izkušnje s polstenjem.
 
Polstenje je prijetna rokodelska aktivnost, ki se je lahko vsak nauči in jo uporablja pri domačem ustvarjanj. Izdelki iz polsti so lahko lepo darilo, uporabni kos oblačila, torbica ali, če smo vztrajni, tudi preproga. Polsteni izdelki nas varujejo pred vročino in mrazom in so naravi prijazni.
 
 
Na začetnem tečaju se boste preizkusili v tehniki mokrega polstenja volne. Ustvarili boste kroglice za ogrlico, žogico, broško, vrvico in ravno površino. Vsi ti izdelki so osnova za nadaljne ukvarjanje s polstenjem
 
Na nadaljevalnem tečaju lahko izdelujete copate, klobuke, baretke, torbe, nakit in šale v kombinaciji s svilo. Mogoče je tudi polstenje oblačil. Za copate in večje torbe potrebujete več časa, zato traja tečaj 6 ur.
 
Tečaje v KUD Sredina organiziramo in vodimo že dvanajstoo leto. Tečaje mokrega polstenja vodi Alja Venturini, mojstrica polstenja, katere izdelki nosijo znamko slovenske domače in umetnostene obrti. 
 
Na tečaj se lahko prijavi največ 6 udeležencev. 
 

 
Vsi tečaji bodo potekali v KUD Sredina, na Vidovdanski 2 v Ljubljani.
 
Informacije in prijave:
Alja Venturini, 040 298 723 ali alja.venturini@sredina.org
 
Možno se je tudi dogovoriti za tečaje ob drugih terminih in drugačnem obsegu, lahko pa pridemo tudi v vaš kraj ali na prireditev. Podobne tečaje prirejamo tudi v ustanovah in podjetjih ter osnovnih in srednjih šolah.
 
Fotografija je posneta na tečaju polstenja v Kud Sredina.

 

Vir: KUD Sredina, Napovednik.com

Zemljevid