Federacija 10let

Že 10 let zavod Federacija prvenstveno deluje na področju uprizoritvene umetnosti z inovativnimi orodji, ki širijo delovanje odrskega prostora in časovnih določitev. 

Člani zavoda Federacija preizprašujejo odrsko okolje in vse prostore, ki vodijo v ustvarjalno preoblikovanje osnovnega življenjskega prostora v aktivno, ustvarjalno prizorišče (urbani prostori, muzeji, galerije, učilnice, gledališča, zaodrje, studii, zasebni prostori itd) ter vse to gnetejo znotraj različnih časovnih koordinat – večletni projekti, periodičnost, časovni termini ob različnih delih dneva. Zanimajo jih različni načini oblikovanja dogodkov ter uporaba dogovorov t.i. "scores", ki vodijo v uprizoritveno–instalacijske oblike in publikacije.

  

MUZEJSKE INSTALACIJE - PLESNE PREDSTAVE - PUBLIKACIJE - INTERAKTIVNE RAZSTAVE - ATELJEJI - LABORATORIJI

 
Člani Kolektiva Federacije pripravljajo pester program za obeležitev desetletja razburljivega delovanja in pripravljajo okolje za vsaj še naslednjih deset let ustvarjanja, raziskovanja in deljenja le-teh s širšim občinstvom. 

 
20. septembra 2020 ob 12 uri začenjamo z otvoritvijo Federacije 10let, s kolektivnima projektoma Stalna Zbirka zdajšnjosti in Neavtorizirano v celodnevnem dogodku v atriju Mestnega muzeja Ljubljana (MGML), Gosposka ulica 15, Ljubljana

Pridružite se nam v dogajanju v štirih korakih. Posebnost dogodka je preplet dogovorov iz dveh predstav, ki povezujejo  plesno razstavo z avdio vodiči s skupno izkušnjo, ki jo dosežemo z menjavo vlog (na primer: gledalec = izvajalec, izvajalec = opazovalec, fotograf = performer itd.). Preko umetnika kot katalista in plastenja pogledov oziroma perspektiv sodelujočih se namreč vzpostavljajo distance, ki nam razpirajo različne perspektive dogodka. Le-ta tako postane umetniško delo, ki je izšlo iz skupne izkušnje - Neavtorizirano. 

S seboj prinesemo svoj osebni mobitel s slušalkami, ki ga bomo ustvarjalno uporabili v obliki avdio vodiča.

Na skorajšnje snidenje!

Sodelujoči: Andreja Podrzavnik, Snježana Premuš, Gregor Kamnikar, Nada Žgank, Marcandrea, Klemen Košir, Katarina Mali

Partner: Mestni Muzej Ljubljana MGML, Kavarna Stow

Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana

Podprla: Mestna občina Ljubljana

 

Vir: Zavod Federacija, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Federacija:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid