Modrosti o grajski trti in vinu

  • Kaj: Vinsko doživetje
  • Kdaj: sreda, 16.9.2020 od 10.00 do 22.00
  • Kje: Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: 13 EUR, s povratno vozovnico za vzpenjačo 15 EUR

Interaktivni sprehod z mobilno aplikacijo Modrosti o grajski trti in vinu je namenjen ljubiteljem vina, zgodovine in sprehodov v naravi.

V družbi virtualnega sommeliera Urbana, sicer zaščitnika vinogradov in vina, se podajte na  grajsko pot trte in vina ter na malce drugačen način odkrijte zanimivosti o grajski trti in zgodovini gradu, kulturi pitja vina, rešujte interaktivne naloge z obogateno resničnostjo, na koncu, po vseh uspešno rešenih nalogah, pa si privoščite kozarček z razgledom.


Dogodivščina traja približno eno uro. Kaj lahko pričakujete, preverite na spodnji povezavi.


Dodatne informacije

Vinsko doživetje Modrosti o grajski trti in vinu poteka večinoma na zunanjih lokacijah. Na voljo je znotraj odpiralnega časa gradu oz. Grajske vinoteke Strelec. Aplikacija je dostopna v petih jezikih (slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem in francoskem).

Vaši domači ljubljenčki so na Grajskem griču vedno dobrodošli in bodo zagotovo uživali v sprehodih po zelenih površinah. Psa lahko z nagobčnikom in na povodcu peljete tudi z vzpenjačo in z njim vstopite na Grajsko dvorišče, ne pa v notranje in prireditvene prostore. 

Bodite pozorni na odpiralne ure med tednom in vikendi ter prazniki.

Zunanje povezave: Modrosti o grajski trti in vinuTrgovina s spominkiUgodnosti s kartico Royal

Vir: Napovednik.com, Ljubljanski grad

Zemljevid