Cikel Dueti: Nika Solce in Klemen Krajc

Koncertno-pogovorni cikel Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter glasbeno-besedilne analize izbranih skladb. Kljub temu v središče pozornosti postavlja medosebno interakcijo in odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke ter spremljevalnega instrumentalista, ne pozablja pa niti na aktualizacijo in družbeno problematizacijo kulturnega položaja v sodobni družbi.

Na prvem večeru bomo gostili glasbenico in lutkarko Niko Solce, ki je v zadnjih letih predstavila več projektov, katerih izhodišče predstavlja poezija Srečka Kosovela (Tiha misel, Nesem sončnico na rami) oziroma Alme M. Karlin (Ko duše pokličem), pred tem pa je posegla tudi po stihih drugih slovenskih pesnikov (France Prešeren, Feri Lainšček itn.). Glasbenica, sicer znana po združevanju avtorskega izraza z ljudskim izročilom in mističnostjo indijske glasbene dediščine, bo nastopila v družbi kontrabasista in bas kitarista Klemna Krajca, diplomanta Deželnega konservatorija v Celovcu, smer jazz, ter člana Big Banda Slovenske vojske in Orkestra Slovenske vojske.

Koncertno-pogovorni cikel Dueti finančno podpira in omogoča Mestna občina Ljubljana, ki je projekt izbrala na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, v letu 2020 izvedenih na območju Mestne občine Ljubljana.

Organizatorja: Nina Novak in Trubarjeva hiša literature

Več o projektu Dueti.

Večer je za obiskovalce brezplačen in bo izveden v skladu s priporočili NIJZ-a za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom covid-19. Za vprašanja, dodatne materiale in izjave smo na voljo na spodnjih kontaktih. Hvala za objavo. 

Nina Novak – samozaposlena v kulturi, književnica, kritičarka/recenzentka in urednica/redaktorica

nina@nina-novak-oiseau.si

041 528 601

Ker želimo, da je obisk Trubarjeve hiše literature varna in prijetna izkušnja tako za obiskovalce kot za zaposlene, vas prosimo za upoštevanje ukrepov:
- v Trubarjevo hišo vstopate le, če ste zdravi,
- obvezno si nadenite zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza,
- razkužite si roke ob vstopu v prostor,
- upoštevajte predpisano medosebno varnostno razdaljo 1,5 m
- vsi udeleženci prireditve morajo sedeti na vnaprej pripravljenih stolih, stoječa publika v prireditvenem prostoru ni dovoljena,
- če je na prireditvi oziroma vodenem ogledu od 11 do največ 50 oseb (štejejo udeleženci, izvajalci in zaposleni) je obvezno vodenje seznama vseh prisotnih.

Zunanje povezave: www.nina-novak-oiseau.si/dueti/www.nina-novak-oiseau.si

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid