Poblisk v religiološko misel Hjalmarja Söderberga

Hjalmar Söderberg (1869–1941) velja za enega najpomembnejših švedskih avtorjev 20. stoletja, združuje leposlovje s (poznejšim) neortodoksnim ukvarjanjem z religijo in teološkimi vprašanji. Zelo ilustrativna je njegova študija Jahvejev ogenj. 

Predavateljica je samostojna prevajalka in zunanja sodelavka Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Za svoje književne prevode del literarne teorije, filozofije, teologije in mitologije ter leposlovja z mladinsko književnostjo je prejela že več priznanj, med drugim Sovretovo nagrado in častno plaketo IBBY za nov prevod Pike Nogavičke.

Ker želimo, da je obisk Trubarjeve hiše literature varna in prijetna izkušnja tako za obiskovalce kot za zaposlene, vas prosimo za upoštevanje ukrepov:
- v Trubarjevo hišo vstopate le, če ste zdravi,
- obvezno si nadenite zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza,
- razkužite si roke ob vstopu v prostor,
- upoštevajte predpisano medosebno varnostno razdaljo 1,5 m
- vsi udeleženci prireditve morajo sedeti na vnaprej pripravljenih stolih, stoječa publika v prireditvenem prostoru ni dovoljena,
- če je na prireditvi oziroma vodenem ogledu od 11 do največ 50 oseb (štejejo udeleženci, izvajalci in zaposleni) je obvezno vodenje seznama vseh prisotnih.

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid