12. festival SONICA: Vrt, ki ga preganja raj

Dvojni koncert

Irena Tomažin, glas & Maja Osojnik, glas, elektronika
Clara de Asis, godala, elektronika

 

Clara de Asis je španska skladateljica in performerka, bazirana v Franciji. Njen pristop k zvoku podčrtuje preprostost, neposeganje in aktivno poslušanje kot metode glasbenega ustvarjanja. Njena dela izkazujejo izjemno natančnost in intuitivno odprtost, ki vključuje posvečenost zvoku v vseh svojih podrobnostih in v vseh svojih čistih oblikah. Letošnja SHAPE Platform umetnica.

Med 8. in 27. septembrom lahko njeno delo vidite tudi na skupinski razstavi Vrt, ki ga preganja raj v Galeriji Equrna.

Irena Tomažin je plesalka, koreografinja ter pevka, ki večinoma nastopa v plesno gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Do sedaj je ustvarila sedem avtorskih vokalno-plesnih projektov (Hitchcockove metamorfoze (z Mitjem Reichenbergom), Kaprica, (S)pozaba kaprice, kot kaplja dežja v usta molka, Ptih (s Hanno Preuss), Splet okoliščin (z Josephine Evrard), Okus tišine) ter sodelovala z mnogimi režiserji in koreografi doma in v tujini. Od leta 2006 izvaja solo projekt za glas in diktafone imenovan "iT". Njen zadnji album ARBA, DÂK ARBA je nastal v sodelovanju s Frédéricom D. Oberlandom.

Maja Osojnik je pevka, skladateljica, improvizatorka elektroakustične glasbe in zvočna umetnica, uveljavljena na več glasbenih področjih, kot na primer zgodnja glasba, sodobna in eksperimentalna glasba, jazz in svobodna improvizacija, zvočna umetnost in težja glasba. Komponira in piše za ples, gledališče, film, radio, zvočne instalacije in raznolike glasbene skupine in ansamble. Živi in dela na Dunaju.

 

 

Zunanje povezave: www.claradeasis.com/soundcloud.com/claradeasishallowground.bandcamp.com/album/arba-d-k-arbasoundcloud.com/it-irena-tomazinmaja.klingt.org/soundcloud.com/maja-osojnik

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid