Koncert na vodi

  • Kaj: Spletni družinski koncert
  • Kdaj: sobota, 16.1.2021 od 11.00 do 11.45
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Slovenska filharmonija
  • Vstopnina: Brez vstopnine
  • (Od 6 let)

6. Filharmonični festival baročne glasbe

Alfredo Bernardini, programska zasnova festivala

spletni koncerti

Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija


Koncert na vodi – Družinski koncert

16. januar 2021 ob 11.00

Orkester Slovenske filharmonije

Alfredo Bernardini dirigent

Franci Krevh povezovalec

Ana Dolžan koncertna mojstrica

Spored: Händel, Telemann

Družinski koncert Filharmoničnega festivala baročne glasbe bo v znamenju Glasbe na vodi, ne le Händlove orkestrske suite, ki je navdušila angleškega kralja ob plovbi po Temzi, temveč tudi viharjev, plime, oseke in mornarjev v hamburškem pristanišču, ki jih slika njegov prijatelj Georg Philipp Telemann. Skladatelja sta se spoznala že v mladosti, ko je imel Händel komaj šestnajst let. Oba sta se glasbi posvečala proti volji njunih družin in ostala povezana še desetletja po Händlovem odhodu v Anglijo. Ko je Telemann pozneje odkril svojo ljubezen do botanike in eksotičnih rastlin, je od slavnega kolega dobil zaboj rož, za katere so strokovnjaki zagotavljali, da so prav posebno redke.

Družinski koncerti 2020/21

Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija

Družinski koncerti Slovenske filharmonije so unikatni glasbeni dogodki, ki uvajajo mlade poslušalce v svet simfonične in zborovske glasbe. Za prihajajočo sezono smo pripravili šest zanimivih in barvitih koncertov, ki bodo za lažje razumevanje moderirani.

Program je namenjen mladim poslušalcem od 6. leta naprej. Prepričani smo, da bodo na koncertih enakovredno uživali tudi mlajši bratci in sestrice ter seveda njihovi odrasli spremljevalci.

Vir: Slovenska filharmonija, Napovednik.com