Pot pastirskih škratov na Krvavcu

  • Kaj: Pravljično-doživljajska pot
  • Kdaj: nedelja, 20.9.2020 od 9.00 do 18.00
  • Kje: Krvavec
  • Prireditelj: Zavod Škrateljc
  • Vstopnina: Cena Škratove beležke, svinčnika in nagrade 5 eur, družinska vstopnica: 30 eur (do tri osebe), 48 eur (do pet oseb),
  • (4+)

Pot pastirkih škratov na Krvavcu je prav psebna dogodivščina za celo družino!

Pravljično-doživljajska pot vas popelje skozi gozdove in prostrane pašnike Krvavca ter vas nahrani z dih jemajočimi razgledi. A kako šele razburka vašo domišljijo! Podajte se na lov za biseri ajdovskih deklic, obiščite Škratov vrt, izkusite življenje v Pastirski bajti in prisluhnite Gori zvokov! 

Kdor dobro opazuje in začuti naravne lepote Krvavca, ta bo z lahkoto razrešil čarobni izrek, ki prežene škratji urok in prinese pravo pastirsko nagrado.

S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo  simbole škratorunščine, starodavne škratovske pisave.

Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali s Krvavca in škratov. Čaka vas nepozabno doživetje!

Tisti, ki se želite na škratolovsko dogodivščino še posebej dobro pripravitzi, pa vzemite v roke sliklanico Uroša Grilca in Gorazda Vahna O pastijih in škratih s Krvavca ali CD z uglasbenimi pravljicami, med drugim tudi Krvavško, Dve škratji in ena polšja. Tako bo vaše doživetje še močnejše...

 

Škratova beležka je na voljo tudi v angleščini, nemščini italijanščini in češčini.

Zunanje povezave: Prijava na e-novice

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid