(Ne)znano Trnovo- brezplačno vodenje v Ljubljani

TRNOVO- KRAJ NESREČNEGA IMENA, vas solataric in čolnarjev, Plečnikovo domovanje, mesto, kjer so odraščali gadje in še mnogo več!

Ljubljana je lepo in zeleno mesto. A še lepša so njegova obrobja, nekoč predmestja, danes že skoraj del središča.
Le kdo ni slišal za Trnovo. Prešeren je rekel, da je to kraj nesrečnega imena. No, na srečo, ne za vse! Tokrat vas vabimo, da se z nami sprehodite po tem malem kotičku Ljubljane, ki je bil nekoč znan samo po trnovskih solataricah, čolnarjih in tičarjih. Danes je večini Slovencev znan po kraju nesrečnega imena: trnovski cerkvi Janeza Krstnika, po domovanju arhitekta Jožeta Plečnika, Trnovskem mostu ter živahni Eipprovi ulici. Kaj pa tisti, ki spremljate slovensko filmsko industrijo? Se spomnite filma To so gadje? Štebe, Rozi, Meri ter hudomušni fantje Bine, Boris, Brane, Janez in Muki so poskrbeli, da v njihovi zgradbi in okolici ni bilo nikomur dolgčas?
Pridružite se nam! Skupaj bomo spoznavali od kod imena ulic, mostičkov, gostiln, lokalov in seveda se zaustavili na mestih, kjer so gadje bili še posebej razigrani.

Za koga? vse, ki jih zanimajo zgodbe glavnega mesta
Kje: Mesto srečanja: Glasbena šola Trnovo, Gradaška ulica 24, Ljubljana
Kdaj: vsak petek ob 17:00
Čas trajanja: 2 uri
Doživetje se odvija na prostem. Zaščitne maske za čas doživetja niso potrebne, razen, če boste morali v zaprte prostore (stranišče). Oblačila in obutev naj bodo vremenu primerna. Težavnost: lahka, 2 km
Plačilo: Slovenska turistična organizacija podpira odkrivanje domačih krajev s turističnimi vodniki, zato so vodeni ogledi za obiskovalce brezplačni!

Zunanje povezave: FB dogodki

Vir: Sloveniaguides, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Sloveniaguides:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid