Transformator: Čudovita Goga

  • Kaj: Sindikat odklonskih entitet - 15.-19. 9. 2020
  • Kdaj: četrtek, 17.9.2020 od 21.00 do 22.00
  • Kje: Klub Gromka, Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Emanat
  • Vstopnina: 5 EUR

Transformator: Čudovita Goga

bufonska predstava

Goga je mestece, kjer je tako neznosno soparno, da se vsi dušijo med zidovi. Meščani z zloveščim očesom prežijo nad ostalimi sotrpini in zaradi množice pogledov se nihče ne more skriti. Njihova nevoščljivost ostaja ujeta v tesnih in zatohlih sobah. V Gogi se menda ne more nič več zgoditi.

Kaj pa se zgodi, če meščani vanjo povabijo tujce in zanje priredijo dogodek? Goga postane drzna, duhovita, perverzna, groteskna in ogabna, predvsem pa resnična slika našega jaza in zato resnično čudovito mesto. Ki obstaja, če obstajajo njene priče.

V predstavi nastopajo bufoni, liki iz obrobja družbe, ki si drznejo izreči stvari, o katerih drugi molčijo. Gre za gledališki pristop, katerega namen je skozi parodijo in posmeh kazati resnično sliko sveta, v katerem se nahajamo.

Kulturno umetniško društvo Transformator je bilo ustanovljeno v 2012 iz potrebe po širjenju in nadgrajevanju gledališko-aktivističnega poslanstva, in sicer predvsem, a ne izključno v tehnikah gledališča zatiranih, za izvajanje katerih so se člani_ce gledališko-aktivistične skupine predhodno usposabljali_e. Pomemben del programa KUD Transformator so gledališke produkcije, ki so bližje klasičnemu gledališču in pa predstave za otroke in družine. Pri tem zmeraj iščemo družbeno aktualne tematike. Glavne dejavnosti in cilji KUD Transformator so združevanje družbeno odgovornih posameznikov in posameznic, ki ustvarjajo na področju uprizoritvene, glasbene in vizualne umetnosti, širjenje poznavanja in uporabe umetnosti s sodelovanjem in s tem vzpodbujanje ustvarjalnosti in ustvarjalno delovanje ter odzivanje na družbene realnosti.

Nastopajo: 
Hana: Ajda Špacapan
Prelih: Jan Podbrežnik
Tarbula: Jaka Andrej Vojevec
Afra: Andrej Vršič
Slavko: Sendi Bakotić
MC: Gaja Vudrag

Režija: Nina Vombergar
Dramaturgija: Žan Žveplan

Produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator
Predstava je nastala s finančno podporo Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Mestne občine Ljubljana – Urada za mladino.

Organizacija: Emanat
V sodelovanju: klub Gromka, AKC Metelkova mesto

(Fotografije: Urša Rahne)


Zaradi omejenega števila sedežev so rezervacije obvezne: sindikat@emanat.si / ali neposredno preko spletne strani: sindikat.emanat.si/rezervacije-2020/

Vir: Zavod Emanat, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Jaka Andrej Vojevec, Nina Vombergar, Sindikat odklonskih entitet, klub Gromka, Transformator

Zemljevid