Anja Jerčič Jakob: Tišina v motni poletni noči


Tišina v motni poletni noči

pesmi in risbe: Jure Jakob in Anja Jerčič Jakob

 

Galerija Srečišče gosti dva vrhunska slovenska ustvarjalca. Pesnik Jure Jakob prihaja s knjigo izbranih pesmi, akademska slikarka Anja Jerčič Jakob z izborom risb. Dvakrat skupaj: Anjine risbe kot del Juretove knjige, Juretove pesmi kot del Anjine razstave. Poezija, ki skuša iz razmeroma enostavne, prepoznavne denotativne ravni na čim manj vsiljiv način priklicati svet, ki je onkraj besed. Podobe, ki s subtilnim sopostavljanjem enostavnih likov in tekstur prestavljajo onkraj vidnega, v vprašljivo, skrivnostno krhkost in nedorečenost človeškega bivanja. Glas in črta. Tišina in čistina.  

Anja Jerčič Jakob (1975) je diplomantka ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je končala magisterij iz slikarstva in magisterij iz grafike. Kot docentka za slikanje je zaposlena na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete v Ljubljani. S svojimi slikami je zastopana v številnih javnih zbirkah. Redno razstavlja. Zadnja leta se uveljavlja tudi kot knjižna ilustratorka.

Jure Jakob (1977) je avtor petih pesniških zbirk, knjige esejev in treh pesniških slikanic za otroke.  Prejemnik nagrade Prešernovega sklada, Rožančeve nagrade, Kritiškega sita in Zlate ptice.

 

V torek zvečer ste vabljeni na ogled Anjine razstave v galeriji Srečišče in Juretovo branje na Celičnem vrtu pred galerijo. 

 

 

Naprošamo vas, da na prizorišču upoštevate ukrepe in navodila v povezavi s preprečevanjem korona virusa. Število mest je omejeno. Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.

Dogodek organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana

 

 

 
 
 
 
Območje s prilogami
 
 
 

 

Vir: KUD Sestava, Hostel Celica, Napovednik.com

Zemljevid