Alternativna godba: ŠKM Banda + Gruden

GBTM & MIKK vabita na koncert!
.....................
➜ ŠKM banda
➜ Gruden
.....................
sobota 26.09.2020
grajsko dvorišče
koncert: točno ob 21.00
Vstopnina: 5€
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo
...................
Po dobre pol leta, ekipa GBTM spet gostuje v MIKKu oz. na grajskem dvorišču s koncertom dveh domačih zasedb, kultnih ŠKM banda in svežih heavy nojzerjev Gruden


ŠKM banda
Beltinška zasedba ŠKM Banda ne potrebuje daljše predstavitve. Po dobrih petnajstih letih delovanja, štirih odličnih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, so prekmurski čarodeji 2019 izdali še peto albumsko stvaritev Nouvi sad. Če so prejšnji album Panontikon, "enega najpomembnejših slovenskih glasbenih presežkov iztekajočega se desetletja" (Mladina, Gregor Kocijančič), zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se je kvartet v zadnjem času deloma vrnil k svojim koreninam in bolj surovemu, rokovsko obarvanemu zvočnemu miljeju.
ŠKM banda se giblje v post-jazzu, a po novem v ospredje postavlja agresivnejši pristop h komponiranju, igriv preplet kitarskega šuma in mogočnih zvočnih zidov. Za sladokusce!
Facebook:
Bandcamp:
YT Puščava:
YT Pomlad, live in a living room:
YT kanal:
.............................
Gruden
Zima v Prekmurju je najlepša, če je dosti sonca in je prekleto mrzlo! V začetku oktobra 2019 nastane dvojec Gruden, ki ga ustanovita prvotni bobnar soboških samurajev Jinho Jinza (Matjaž Küplen) in synth polovica nojzerskih prvakov Hexenbrutal (Matej Kolmanko). Band se z albinijevsko kotalečim basom in živalskim bobnanjem brezkompromisno spušča v hrupne vode sludge/stoner estetike z nojzersko kričečim vokalom. Fokusirata se čisto na live perfomance, odigrata celo 3 koncerte pred začetkom korone, med drugim tudi kot predvozača za The Black Wizards. Malo kasneje se za en komad pridruži Bojana Pejanovič in po par vajah je takoj jasno da njen izjemen in močan vokal še kako paše na hrupno gmoto, ki jo izvaja dvojec.
Novonastali trio hitro vzpostavi live repertoar in bi moral še to sezono odigrati vsaj 6 koncertov. Ker pa so skoraj vsi do zdaj odpadli iz jasnih razlogov, se bend odloči v lastni režiji izdati 3 live demo komade, ki služijo zgolj kot vaba za njihovo live pizdarijo. Glasno in grdo.
Facebook:
YT linki:__________________
Naprošamo vas, da se na držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

Vir: MIKK Murska Sobota, Napovednik.com

Zemljevid