Nova knjiga skozi kritiko: Oko očesu vrana

Po zbirkah Kutine (2003), Lahko se zgodi karkoli (2007), To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje (2014) je pesnica Jana Putrle Srdić, sodelujoča pri različnih projektih, ki združujejo poezijo z novimi mediji, objavila četrto pesniško zbirko, zvesto pri Centru za slovensko književnost. Verza "kalibriram svet po poeziji in se učim povedati manj" in "ne boj se jezika" se zdita njen nov pesniški credo. Nova kalibracija obsežne pesemske tvarine prinaša v poezijo pomenske zgostitve, večjo koncentracijo in ponekod nekoliko skrivnostna mesta, ki jih bralec dopolni s svojo interpretacijo. "Moja bolečina bo vedno iz te temne snovi neznanega negativa," zapiše v pesmi Naše neznano. Po pesničinem branju bosta bralski izkušnji podala kritika Petra Koršič in Igor Divjak.

Ker želimo, da je obisk Trubarjeve hiše literature varna in prijetna izkušnja tako za obiskovalce kot za zaposlene, vas prosimo za upoštevanje ukrepov:
- v Trubarjevo hišo vstopate le, če ste zdravi,
- obvezno si nadenite zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza,
- razkužite si roke ob vstopu v prostor,
- upoštevajte predpisano medosebno varnostno razdaljo 1,5 m
- vsi udeleženci prireditve morajo sedeti na vnaprej pripravljenih stolih, stoječa publika v prireditvenem prostoru ni dovoljena,
- če je na prireditvi oziroma vodenem ogledu od 11 do največ 50 oseb (štejejo udeleženci, izvajalci in zaposleni) je obvezno vodenje seznama vseh prisotnih.

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid