Prešernovo gledališče Kranj: Vpis rednih abonmajev

Spoštovani,

tudi sezona, ki je pred nami, bo seveda v znamenju virusa covid-19 in priporočil, ki se jih moramo v gledališču držati, zato je razmišljanje o njenem poteku povezano z veliko negotovosti. Ker ne vemo, kako in koliko se bodo priporočila spreminjala, bomo abonmajski sistem nekoliko spremenili, ob tem pa srčno upamo, da nam boste kljub temu ostali zvesti. Seveda si želimo, da bi bilo neizogibnih sprememb čim manj in bi prihodnje leto rekli: "Lahko smo zadovoljni, da smo s skupnimi močmi in razumevanjem sezono pripeljali do konca!"

DOSEDANJI ABONENTI

Koronavirus prinaša dve novosti, s katerima se bomo najlažje prilagodili morebitnim novim ukrepom. To sta: PONOVNA IZBIRA SEDEŽA in ENOTNA CENA ABONMAJA.
Stari sedežni red zaradi omejitev žal ne more več veljati, zato si bodo morali vsi dosedanji abonenti ob vpisu izbrati nov sedež za prihajajočo sezono. Glede na nepredvidljive okoliščine ne vemo, kako se bodo omejitve spreminjale, zato obstaja možnost, da se bo treba spremeniti tudi sedežni red upamo sicer, da do tega ne bo prihajalo ali pa vsaj čim manj. Prav zato smo poenotili ceno abonmajev, ohranili pa smo vse dosedanje popuste za upokojence, dijake, študente in brezposelne. Cena se bo razlikovala le glede na to, ali se boste odločili za sedež v parterju ali na balkonu. Kljub spremembam pa prednosti ob nakupu abonmaja v naslednji sezoni ostajajo enake.

 Jesenski vpis:

  • od 1. do 19. septembra 2020 za vpis rednih abonmajev,
  • od 1. do 30. septembra 2020 za abonmaja Špica in Sobotna matineja.

REDNI ABONMA 2020/2021

Redni abonma vključuje pet predstav Prešernovega gledališča, ki bodo premierno uprizorjene v sezoni 2020/2021:

1.  Oče Romuald/Lovrenc Marušič: Škofjeloški pasijon*

2.  Tjaša Mislej: Naše skladišče

3.  Katarina Morano, Žiga Divjak: Kosovel

4.  Več avtorjev: Monologi s kavča

5.  Simona Semenič: Lepe Vide lepo gorijo

*Abonenti, ki so imeli predstavo Škofjeloški pasijon vključeno že v abonmaza sezono 2019/2020, si bodo kot peto abonmajsko predstavo ogledali eno od gostujočih predstav po svoji izbiri. Gostujoče predstave bomo razpisali, takoj ko bodo znane možnosti gostovanj.

VRSTE ABONMAJEV:

1.  abonmaji: ČETRTEK, PETEK in SOBOTA

2.  abonma BARVNI nima stalnega dneva, predstave so ob različnih dnevih od ponedeljka do srede, zato je tudi cenejši

3.  abonma KONTO nima stalnega dneva in sedeža; ob nakupu abonmaja prejmete abonmajsko izkaznico, s katero lahko ob predhodni rezervaciji prevzamete vstopnico za ogled posamezne abonmajske predstave. Imetnik abonmaja Konto sam spremlja razpored abonmajskih predstav.

 

 


 

Urnik blagajne v času vpisa rednih abonmajev (1.–19. september):

- vsak delavnik dopoldne od 9.00 do 13.00,

- vsak delavnik popoldne od 16.00 do 18.00,

- ob sobotah od 9.00 do 12.00,

- uro pred začetkom predstav.

Abonmaja med sezono ni mogoče odpovedati. Prešernovo gledališče si pridržuje pravico do spremembe repertoarja.

PROGRAMSKA KNJIŽICA

Vsem našim dosedanjim abonetom jo bomo konec poletja kot običajno poslali na dom, vsem ostalim pa bo na voljo pri blagajni gledališča. 

ABONENT PRIPOROČA!

Vsakemu abonentu, ki v gledališče pripelje novega abonenta, bomo v letošnji sezoni priznali 50-odstotni popust na redno ceno abonmaja. Nagrajujemo pripadnost!

Dodatne informacije na (0)4 20 10 200 ali blagajna@pgk.si


 

 

OBVEŠČANJE

Program za naslednji mesec izide konec tekočega meseca. Abonentom ga pošljemo brezplačno, na voljo pa je tudi pri blagajni gledališča in na drugih javnih krajih (knjigarne, knjižnice …) ter na spletni strani

Abonente o spremembah abonmajskih predstav obveščamo s SMS sporočili, izjemoma tudi po navadni pošti.

PRELOŽITEV OGLEDA ABONMAJSKE PREDSTAVE

Če si predstave ne morete ogledati na abonentski dan, nam to sporočite najkasneje dan pred predstavo na telefonsko številko blagajne (04 20 10 200). Izdali vam bomo nadomestno vstopnico za ogled predstave v drugem terminu. Abonenti rednih abonmajev lahko enkrat v sezoni brezplačno preložite ogled predstave, nadaljnje menjave pa se zaračunavajo (2 eur).

Zunanje povezave: www.presernovo.siCena abonmajevUgodnosti za abonente

Vir: Napovednik.com, Prešernovo gledališče Kranj

Naročite se na email listo prireditelja Prešernovo gledališče Kranj:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid