Klubski maraton

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: petek, 25.9.2020 od 19.00 do 23.00
  • Kje: Skrita lokacija, Ankaran
  • Prireditelj: Zavod Radio Študent
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Maratonci tečejo častni, 20. krog!

Najglasnejša in najvztrajnejša koncertna ekspedicija podomačih tleh letos med avgustom in oktobraom jubilejno krmari po domači koncertni sceni. Med turnejo se bodo ustavili tudi v Ankaranu na skriti lokaciji!

KLINCI 

Brzojezična junaška rap godba iz Metlike

Mlada, zverzirana belokranjska trojica z nihilistično brezbrižno sekajočimi rimami, zaprta v čvrst trap. Majkiju Swatu, Princu Haskiju in Lakiju Latexu kmalu ne bodo sledili le Metličani, temveč kar cela širša jugovzhodna regija. Njihovo narečje je fluidno ustvarjalno orodje, ki omogoča vpeljavo širšega balkanskega sloga v klasično provincialno ulično rimoklepaštvo. Pravijo, da klincev ni dosti, pravimo, da klincev ni malo.

 

Kavasutra

Goriški jazzerski prelet v kratki formaciji 

Izbrani člani zasedbe Kombo C že tri leta družno improvizirajo in skladajo v okviru Kreativne cone Vrtojba blizu Nove Gorice. Igrajo nežen, a pustolovsko humoren spoj jazza in rocka, ki terja uporabo psihoaktivnih substanc in alkohola ter je svojstveno, zgodovinsko-kulturno prav po primorsko uporniški v svoji drži proti monogamiji, kapitalizmu in policijski državi.

Billy Clubs

Prevret hardcorovski koktejl iz Trsta 

Tržaški razgrajači želijo poslušalca prevzeti predvsem s pospešeno uglasbljeno agresijo, ki jo je zamejska ujetost med pandemijo le še dodatno napela. Njihovo punk'n'rollovsko pripadnost hardcore punku in metalu z rockabilly estetiko zaznamuje predvsem njen odrski peti element, podprt s suverenim sikanjem v angleščini.

► Spiral mind

Elektro bendovski prosti pad z Obale

Topografije notranjega sveta Manuela Brajnika, v katerem glasbena flora in favna brstita na transžanrski povrhnjici hip hopa in psihedeličnih kitar, razmočenih z dežjem iz internetnih oblakov, so podlegle virusnim mutacijam žive zasedbe, ki med analognim in digitalnim v preprostem loku prosto pada in se razvija v ekstra začinjen zvočni trip.

Zunanje povezave: www.facebook.com/klinci.metlikawww.facebook.com/kavasutra-503019210200407billyclubs.bandcamp.com/spiral-mind.bandcamp.com/radiostudent.si/klubskimaraton

Vir: Zavod Radio Študent, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Radio Študent:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video