KM20: Studijski koncerti na RŠ - LELEE

  • Kaj: Alternativa, urbana
  • Kdaj: torek, 29.9.2020 od 11.00 do 12.00
  • Kje: Radio Študent, Svetčeva 9, 1000 Ljubljana
  • Prireditelj: Zavod Radio Študent
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Maratonci tečejo častni, 20. krog!

Najglasnejša in najvztrajnejša koncertna ekspedicija podomačih tleh letos med avgustom in oktobraom jubilejno krmari po domači koncertni sceni. Med turnejo se bodo ustavili tudi v studiu Radia Študent:

Torek, 8. 9. - 3:rma
Četrtek, 10. 9. - Spiral Mind
Torek, 15. 9. - Kavasutra
Četrtek, 17.9. - Billy Clubs
Torek, 22.9. - Klinci
Torek, 29.9. - LELEE

LELEE

Svetski garažni trio iz radija kile kilometrov

Pritepenka in pritepenca iz prepišnih garaž širše regije nas vračajo v tisti trenutek zgodovine, ko je bil punk še pop. Morda tudi zasanjano, a vselej nemirno, z vztrajnimi brcami v rit apatiji. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne države.

KLINCI 

Brzojezična junaška rap godba iz Metlike

Mlada, zverzirana belokranjska trojica z nihilistično brezbrižno sekajočimi rimami, zaprta v čvrst trap. Majkiju Swatu, Princu Haskiju in Lakiju Latexu kmalu ne bodo sledili le Metličani, temveč kar cela širša jugovzhodna regija. Njihovo narečje je fluidno ustvarjalno orodje, ki omogoča vpeljavo širšega balkanskega sloga v klasično provincialno ulično rimoklepaštvo. Pravijo, da klincev ni dosti, pravimo, da klincev ni malo.

3:rma

Štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah

Štajerski ženski duet je na papirju preprosta dvojina kitare in vokala, a takšna, ki v svoji jasni kantavtorski obliki živi v sivem polju razlitega črnila in le nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. Boljši polovici ne iščeta popolnosti, prej v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj.

Kavasutra

Goriški jazzerski prelet v kratki formaciji 

Izbrani člani zasedbe Kombo C že tri leta družno improvizirajo in skladajo v okviru Kreativne cone Vrtojba blizu Nove Gorice. Igrajo nežen, a pustolovsko humoren spoj jazza in rocka, ki terja uporabo psihoaktivnih substanc in alkohola ter je svojstveno, zgodovinsko-kulturno prav po primorsko uporniški v svoji drži proti monogamiji, kapitalizmu in policijski državi.

Billy Clubs

Prevret hardcorovski koktejl iz Trsta 

Tržaški razgrajači želijo poslušalca prevzeti predvsem s pospešeno uglasbljeno agresijo, ki jo je zamejska ujetost med pandemijo le še dodatno napela. Njihovo punk'n'rollovsko pripadnost hardcore punku in metalu z rockabilly estetiko zaznamuje predvsem njen odrski peti element, podprt s suverenim sikanjem v angleščini.

Zunanje povezave: lelee.bandcamp.com/www.facebook.com/klinci.metlikaurskasupej.bandcamp.com/www.facebook.com/kavasutra-503019210200407billyclubs.bandcamp.com/radiostudent.si/klubskimaraton

Vir: Zavod Radio Študent, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Radio Študent:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video