Nora Turato, eto ti na

V Amsterdamu živeča umetnica in performerka Nora Turato je v svetu sodobne umetnosti svojevrsten wunderkind: v svojih poznih dvajsetih letih je zaslovela kot prepoznaven glas nove generacije. In sicer glas dobesedno: v energičnih in brihtnih performansih vpije, popeva, narekuje in zapoveduje.

Njeni nastopi so eklektične zloženke jezikovnih fragmentov iz najrazličnejših virov, ki jih bolj ali manj zavestno pobira v dnevnem ritmu. Ta jezikovni portret našega časa, v katerem jezik bolj zveni, kot pomeni, prenaša tudi na galerijske postavitve. Monumentalne tipografske krajine, na katerih se izmenjujejo njen rokopis in pisave javnega komuniciranja, pulzirajo v živih barvah in spreminjajo stene razstavišč v prostore neskončne plodnosti jezika. Jezik v potencirani vizualni in zvočni intenziteti zadeva obiskovalca, ga sooči z vso svojo fluidnostjo in nestanovitnostjo ter vabi k igri, ki je vsaj toliko senzorična kot intelektualna.

Razstava je na ogled od torka do nedelje, med 10. in 18. uro, v Gradu Tivoli.

Otvoritveni vikend na ogled in posluh ponuja umetničin performans wow this huge wooden horse is great, ki bo v petek, 11. 9., ob 18. ter 20. uri in v soboto, 12. 9., ob 18. uri. V soboto ob 12. uri ne zamudite pogovora Nore Turato s kuratorjem Vladimirjem Vidmarjem. Število obiskovalcev je omejeno, prijavite se lahko na e-poštnem naslovu trgovina@mglc-lj.si.

Spremljevalni dogodki nimajo vstopnine. Več na mglc-lj.si.

Zunanje povezave: Več informacij

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center - MGLC

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center - MGLC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid