Punk tura z Esadom Babačićem

Pridite na kolesarsko pank turo po Ljubljani in se prepustite Esadovemu poetičnemu pripovedništvu, ki pričara alternativo osemdesetih, kot da smo jo vsi doživeli. Gre za idealni izlet za pokarantenski čas. Na kolesih, s primerno distanco, ampak obenem s kritično mislijo in uporniško energijo.

Pank ture, ki jo bomo izvedli v vsakem vremenu, se lahko udeležite, če ste stari 15 let ali več, če pridete s svojim kolesom in vstopnico plačate po predračunu. Ker je število mest omejeno, prosimo, da nujno izpolnite prijavni obrazec na spletni strani Ptich.si. Po izpolnitvi obrazca boste v 24 urah po emailu prejeli predračun.


Kaj na pank turi dobite? Esadovo poetično biografiranje, poezijo različnih pank pesnikov, zgodbe o odraščanju na ljubljanskem asfaltu od Kodeljevega do Šiške, poklon glasbi, mladosti, hrepenenju in ljubezni, štorije o vlakih, košarki in romanjih, pričevanja o ironiji zaslišanih in sarkazmu zasliševalcev, zabeležke o dolgčasu in depri, o avtoritativcih in avtoritetah, o državi nekoč in o državi danes.

ESAD BABAČIĆ

Bil je pevec in pisec besedil pri bendu Via Ofenziva in si že kot mladoleten fant delil odre s pesniškimi velikani. Kot sedemnajstletniku mu je Založba FV 126/5 podelila nagrado za najboljšo punk pesem o Titu. Prvi si je z bendom drznil javno izvajati priredbo takrat strogo prepovedane "nacistične" pesmi Lilli Marlen. Komunistični režim ga je zaradi tega večkrat zasliševal in mučil. Kasneje se je posvetil pisanju lirike in do danes izdal petnajst pesniških zbirk. Več…

OSNOVNE INFORMACIJE O TURI

Kdaj: sobota 26. september med 16. in 19. uro
Zbirno mesto: Argentinski park
Zaključek: Trg republike
Jezik: slovenščina
Organizacija: Urbana Vrana / Ptich
Foto: Katja Goljat
Pogoj: starost 15 let ali več, lastno kolo
Vreme: turo izvedemo v vsakem vremenu
Cena: 10€/oseba (plačilo po predračunu)

Vir: Urbana Vrana / Ptich Slovenia, Napovednik.com

Zemljevid