ŠIŠKa Open 2020

Ne predajamo se – napovedujemo četrti dan urbanega dogajanja in glasbe na Trgu prekomorskih brigad! Poleg grafitarjev, urbanih plesalcev, DJ-ev, delavnic in Knjižnice pod krošnjami bodo na odru na prostem nastopili finalisti Špil lige, svoj prvenec pa bodo predstavili neustavljivi pijammies. Vstop je seveda tudi letos brezplačen, na dogodku pa je potrebno upoštevati navodila in priporočila organizatorja. V primeru dežja bo dogodek izveden v soboto, 19. septembra.

Tudi letos bo na Trgu prekomorskih brigad potekal sedaj že tradicionalen dan urbanega dogajanja in glasbe Šiška "Open", pri čemer ukrepi NIJZ letošnjemu Open natikajo navednice in prizorišču postavljajo ograje. Popoldansko petkovo dogajanje pripravljamo v sodelovanju z različnimi kulturnimi, plesnimi in mladinskimi organizacijami, ki soustvarjajo urbani kulturni utrip Šiške in mesta Ljubljana. Grafitarji se bodo predstavili v sklopu graffiti jam-a, z Urbano sceno bo trg preletel freestyle cypher, Mladi zmaji Šiška bodo organizirali delavnico glasbene produkcije, Društvo GUMB ustvarjalne delavnice recikliranja, prav tako pa se boste lahko sprostili v Knjižnici pod krošnjami.  Koncertni program se bo začel s težko pričakovanim merjenjem moči med štirimi finalisti letošnje, že sedme sezone Špil lige: indie pop dvojcem Shiver River, ki se navdihuje pri Kingu Krulu, Cosmu Pykeu in sodobni R&B glasbi; vztrajnimi pank mladci JAJA BOJZ, ki so nabrali že zavidljivo koncertno kilometrino in zmage na različnih tekmovanjih; alternativnimi rokerji DeBeat, ki so s svojim žaganjem obdelali že vse konce Slovenije; in kamniško peterico Before Time, ki na stičišču funka, rocka in psihedelije ustvarja brezčasne napeve. Vse zasedbe so si mesto v finalu tudi z vašo pomočjo priborile v sklopu naših Štream spletnih prenosov, tokrat pa gre v živo in zares! [embed] Zaključek celodnevnega dogajanja pa bo letos pripadel enemu največjih slovenskih glasbenih presenečenj preteklega leta, instrumentalni sedmerici pijammies. Preprosto – kdor njihovo svobodomiselno jazz-funk fuzijo izkusi v živo, postane njihov fen. S tem izjemno učinkovitim pristopom si je mlada skupina šolanih glasbenikov med drugim že utrla pot na festival MENT Ljubljana in navdušila na Štreamu, na Šiška "Open" pa nam bo predstavila težko pričakovani studijski prvenec. Šest v zgodbo povezanih skladb predstavlja neprekinjen krog dvoboja med ustvarjanjem in uničenjem tako na umetniškem kot tudi na drugih področjih življenja. Člani zasedbe so s ploščo skozi močne prijateljske vezi, stalno izboljševanje ter odkrivanje novih možnosti začeli z odkrivanjem svojega zvoka in načina izražanja, ki črpa iz jazzovske tradicije ter mu dodaja sodobne zvočne zmožnosti. Ob vplivu različnih glasbenih stilov tako kot Weather Report ali Snarky Puppy prepričajo z neverjetno energičnostjo živega nastopa, v katerem se boste zagotovo našli tudi na Trgu prekomorskih brigad. Navodila in priporočila organizatorja:

  • pridite le, če ste zdravi
  • dogodek bo potekal na zunanjem prizorišču, tj. na Trgu prekomorskih brigad, razdeljenem na neograjen (za dogodke v sklopu urbanega dogajanja) in ograjen del (sedišča na primerni razdalji za koncertno dogajanje)
  • skladno s prvim odstavkom 3. člena trenutno veljavnega Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma zbiranja prepovedi ljudi v Republiki Sloveniji bomo število obiskovalcev v ograjenem delu omejili na 300 
  • obiskovalce prosimo za dosledno upoštevanje navodil in priporočil NIJZ (vzdrževanje razdalje, obvezna uporaba mask in razkuževanje rok ob vstopu v Kino Šiška) ter navodil osebja Kina Šiška in varnostne službe.
V primeru dežja bo dogodek prestavljen na soboto, 19. septembra.  Vstop prost. Podrobnosti programa in časovnico objavimo kmalu. Organizacija: Kino Šiška, Mladi zmaji, Scena, Društvo GUMB, Knjižnica pod krošnjami, 1107, Radio Študent. 

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid