100+ Vrhunci iz Zbirke UGM / otvoritveno vodstvo

Doživite atraktivni preplet ikoničnih del avtoric in avtorjev iz Zbirke UGM, ki sega od Ivane Kobilce do dvojca son:DA! Kako se je nemirno 20. stoletje odslikavalo v klasičnih medijih, kot so slikarstvo, kiparstvo, risba in grafika, ter v sodobnejših medijih, kot so fotografija, video in prostorske postavitve, od vstopa v modernizem do njegovega izteka, s posebnim poudarkom na ustvarjalnosti severovzhodne Slovenije? Odgovore poiščite na razstavi več kot stotih vrhuncev iz Zbirke UGM.

Zbirka Umetnostne galerije Maribor, osrednje ustanove za umetnost 20. in 21. stoletja v regiji, pripada mestu in ljudem, ki živijo v njem. V letu, ko v Mariboru praznujemo 100 let organizirane likovne dejavnosti, vse Mariborčanke in Mariborčane pozivamo, da z obiskom razstave potrdite pomen Zbirke UGM. Pripadnost zbirki lahko vsak obiskovalec izkaže tako, da svojo prisotnost zabeleži z obarvanjem enega izmed 10.000 obrisov na velikem plakatu v avli galerije.

Pridružite se nam na enem izmed štirih otvoritvenih vodstev v avgustu in septembru s katerimi bomo zaradi smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje nadomestili večjo otvoritev.

Vir: Umetnostna galerija Maribor, Napovednik.com

Zemljevid