Glas vina & Poseben gušt v Županovi jami

NOV DATUM - zaradi nepredvidene zadržanosti enega izmed članov zasedbe Poseben gušt je dogodek prestavljen na soboto, 3. 10. 2020

Edine naravne zvoke v Županovi jami povzročajo kapljice vode, ki pronicajo skozi kamniti strop in ustvarjajo kapnike. Kako pa je prisluhniti glasbi?

Edinstveno in ekskluzivno, saj ubrane glasove inštrumentov in vokalistov poveže še naravna akustika podzemeljske koncertne dvorane.

Naj vas očara dogodek Glas Vina Stari Čar

Z nastopom Etno bande Poseben gušt,

v soboto, 3. oktobra 2020, ob 18.30.

"Gušti" prihajajo iz Novega mesta in okolice. Izvajajo pesmi Iztoka Mlakarja. Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas. Glasbo interpretirajo govorno in s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov.

Njihova glasba ne zaživi v kvantiteti, pač pa kvaliteti ambienta. "Tako se lahko dotakne vsakega posameznega gosta, kar je tudi naš cilj," pravijo. "Z vsem guštom in dušo podpiramo avtohtonost & inovativnost glasbeno doživetih večerov Glas Vina Stari Čar."

Program:

18:00 voden ogled Županove jame, ob povratku udeležba na koncertu

18:30 vstop v jamo za koncert Etno banda Poseben gušt

19:45 kozarec izbranega avtohtonega slovenskega vina pred jamo

Cena vstopnic:

Velika: 39 €

Vključuje: voden ogled jame, koncert, kozarec vina (vstop ob 18:00)

Mala: 34 €

Vključuje: koncert, krajši ogled jame, kozarec vina (vstop ob 18:30)

Število vstopnic je omejeno! Nakup samo na oziroma info@zupanovajama.si.

V Veliki dvorani Županove jame lahko izvajalci glasbe nastopijo brez dodatnega ozvočenja, saj zaradi izredne akustike zvoki glasbil dosežejo vsak kotiček dvorane.

Obiskovalci se razporedijo po jamskih poteh, upoštevajo medsebojno razdaljo in prisluhnejo glasbi. Priporočamo ustrezno pohodno obutev in topla oblačila.

Glasbeno druženje v kraškem podzemlju organizirata Glas Vina Stari Čar in Županova jama. Blagovna znamka Glas Vina Stari Čar označuje akustična butična glasbena doživetja različnih komponent, ki na sofisticiran način predstavljajo sožitje glasbe in preplet kulturnega uživanja kakovostnega avtohtonega slovenskega vina.

Več informacij: info@zupanovajama.si

Vir: Županova jama, Turistično in okoljsko društvo, Napovednik.com

Zemljevid