Vikend spoznavanja sov v ZOO Ljubljana

  • Kaj: Aktivnosti za otroke
  • Kdaj: sobota, 1.8.2020 do nedelja, 2.8.2020
  • Kje: Živalski vrt Ljubljana
  • Prireditelj: ZOO Ljubljana
  • Vstopnina: Cene enodnevnih vstopnic so: otroci do dopolnjenih 2 let brezplačen vstop, - predšolski otroci, šoloobvezni otroci 6 EUR, - dijaki, študentje, upokojenci 8 EUR, - odrasli 9 EUR - imetnik EU kartice ugodnosti za invalide 3 EUR
  • (Za vse starosti)

Vabimo vas na praznovanje mednarodnega dneva ozaveščanja o sovah, ki bo potekalo v soboto, 1. ter v nedeljo, 2. avgusta 2020. 

Pripravili smo program spoznavanja in opazovanja teh karizmatičnih ptic, z namenom dvigniti zavest o sovah, o katerih kroži veliko predsodkov in napačnih predstav. V ZOO Ljubljana lahko obiščete in spoznate največjo sovo Slovenije veliko uharico, snežno sovo, ki je znana iz zgodb o Harry Potterju, bradato sovo s poudarjenim obraznim delom in pegasto sovo, ki pogosto gnezdi na podstrehah ali v zvonikih.

Delavnic se lahko udeležite brez rezervacij in doplačil
Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično in upoštevate njihova navodila.

 

Skozi stoletja so imele sove v različnih kulturah močan vpliv na človeško domišljijo, saj so se nam zaradi nočnega načina življenja zdele zastrašujoče in nenavadne. Do njih imamo zato veliko predsodkov in napačnih predstav. Sove se pojavljajo kot simbol modrosti ali kot opozorila na propad, vendar na njih ni nič nadnaravnega. Sprejemati bi jih morali kot del narave, kot ptice plenilke, ki plenijo žuželke, ptiče in sesalce ter tako prispevajo k ohranjanju ravnovesja v naravi.

 

Termin: 

Sobota, 1. in nedelja, 2. avgusta 2020, od 10. do 13. ter od 15. do 18. ure.

 

Program ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o sovah:

Največje sove sveta
Spoznavali bomo prilagoditve sov na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in kako skrbijo za mladiče. Razvozlali bomo, katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne. Pogovarjali se bomo o sovah, ki živijo v Sloveniji ter ugotavljali, zakaj so ogrožene.

Zunanje povezave: Več o sovahNačrtovanje obiska

Vir: ZOO Ljubljana, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja ZOO Ljubljana:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid