Poletni četrtek

Vabimo vas na četrtkovo poletno druženje, ki bo v četrtek, 6. avgusta, v +MSUM-u!

  • 18:00—20:00 ŽIVLJENJE OBLIK - delavnica animacije

Letošnji Poletni četrtki bodo polni barv in oblik! V naših muzejskih zbirkah je veliko umetnin abstraktnih form, nenavadnih oblik, narejenih iz (ne)pričakovanih materialov... S pomočjo gline, plastelina, reciklažnih materialov, veliko barve, še več domišljije in z malo animacije bodo naše upodobitve zaživele. Delavnico vodi Tjaša Tomc.

Delavnice so brezplačne. Število mest je omejeno. Obvezne prijave na izobraževanje@mg-lj.si.

  • 19:00—20:00 vodeni ogled po muzeju, razstavi del iz zbirke Arteast 2000+ in občasnih razstavah, vodi Urška Sterle

Muzej sodobne umetnosti Metelkova deluje od leta 2011 kot druga lokacija Moderne galerije. Koncept +MSUM-a je tesno prepleten z mednarodno zbirko Arteast 2000+, ki je prva muzejska zbirka, ki se je oblikovala in nastajala s poudarkom na vzhodno evropskih povojnih avantgardah. Izbor del iz zbirke je zavzema pritličje in prvo nadstropje muzeja, v tokratni postavitvi izpostavljamo štiri sklope, ki jih širše poimenujemo ženske, spomeniki, umetnost-znanost in paviljoni. V pritličju je še manjša razstava iz serije Prepih, v drugem nadstropju pa sta na ogled dve razstavi, razstava kolektiva filmskih ustvarjalcev, ki deluje v avtonomni regiji Rožava (zahodni del Kurdistana v sedanji severni Siriji) Oblike svobode in razstava bogatega izbora srednje- in vzhodnoevropskega kvirovskega arhivskega gradiva, ki jo je zbral umetnik Karol Radziszewski.

 

Četrtkov program v +MSUM-u je del kampanje Mi smo #odprtizakulturo, v okviru katere poteka na Muzejski ploščadi med 1. julijem in 31. avgustom, vsak teden med četrtkom in nedeljo, serija brezplačnih predstav in dogodkov #odprtioder. Zato je Muzej sodobne umetnosti Metelkova julija in avgusta vsak četrtek in petek odprt do 21. ure.

Vsi dogodki v okviru Poletnih četrtkov so brezplačni. Število mest je zaradi ukrepov proti širitvi okužbe z novim koronavirusom omejeno. Obvezne prijave na dogodke sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Vir: Moderna galerija, Napovednik.com

Zemljevid