FriFormAV: Stroj za izboljšanje sveta

Napovedujemo tridnevno gostovanje umetniškega kolektiva Cirkulacija 2 na Trgu brez zgodovinskega spomina in v Galeriji Alkatraz (AKC Metelkova mesto):

4. 8. 2020, ob 21.00 - koncertni avdio-vizualni in plesni performans
Trg brez zgodovinskega spomina (med Galerijo Alkatraz in Klubom Gromka)

5.8.in 6.8. med 12-19.00 - avdio-vizualna instalacija v Galeriji Alkatraz


Razširjeni kolektiv Cirkulacije2 bo 4. 8. 2020, ob 21.00 izvedel koncertni performans kot uvodno seanso iz serije Stroj za izboljšanje sveta, naslednja popoldneva pa postavil video-zvočno instalacijsko situacijo v Galeriji Alkatraz.

Sodelujoči: Boštjan Leskovšek, Ryuzo Fukuhara, Stefan Doepner, Milan Kristl, Borut Savski.

Stroj za izboljšanje sveta ("weltverbesserungmachine"/"world improvement machine") je prispodoba razsvetljenske želje po visoki organiziranosti države kot gladko tekočega stroja (najprej imperija, zatem nacionalne države, končno demokracije/socialne države). Pogosto se jo povezuje s civilizacijsko stopnjo družbe. V preteklosti je stroj često skrenil s poti in zašel v različne ekstreme vedno pa je sugeriral pomikanje od slabšega k boljšemu. Novo je dobro - naprej je dobro - nazaj je slabo.
Vektor razvoja je bil še do nedavnega jasen. Razpad jasnih svetovnih ideologij in prikritost smisla kopičenja resursov kot trenutno dominantne ideologije sta povzročila trenutek, ko vektor naključno niha med vsemi skrajnostmi: levo = desno + desno = levo ter doli = gori + gori = doli / prav = laž + konzument = kralj.
Zvočno-glasbeno-vizualni uvodni nastop udejanja principe, ki jih kolektiv Cirkulacija 2 razvija: nehierarhičnost, neglasbo kot vzporednost glasbenih tokov z naključnimi srečanji kot malimi kristalizacijami in improvizacijo kot (ne)glasbeno komunikacijo.
V nadaljevanju bodo ekstrakti postavljeni v Galeriji Alkatraz kot fizični in medijski artefakti v obliki samopoganjanih dinamik / mehanizmov (soft & hard).

Soorganizacija: Galerija Alkatraz, Klub Gromka

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in MOL - Oddelek za kulturo

Zunanje povezave: www.cirkulacija2.org/www.kudmreza.org

Vir: Kud Mreža, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Kud Mreža:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid