Sitotisk express: majolika

Ob novi občasni razstavi Slovenska majolika vas vljudno vabimo na brezplačno delavnico sitotiska.
Majolika ima v slovenski tradiciji poseben status. Postala je tako rekoč mitološki predmet, tesno povezan s samobitnostjo slovenskega naroda. Kot simbol dobre in vesele družbe jo opevajo ljudske pesmi.
Na delavnici se bomo seznanili s tehniko šablonskega sitotiska. Navdihovali se bomo pri poslikavah na ročkah za vino – majolikah in izbrane vzorce odtiskovali na tekstilne vrečke.
Za sproščeno delo priporočamo udobna oblačila, ki prenesejo obarvanje. S seboj lahko prinesete tudi svoj kos bombažnega tekstila (majice, rute), ki bi ga radi potiskali.

Delavnico izvajata Meta Žvokelj in Anka Doblekar.

Trajanje: 90 minut. Delavnica je primerna za otroke in odrasle, predznanje ni potrebno. Udeležba na delavnici je brezplačna.
Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@nms.si ali po telefonu 01/241 44 04 ali 041 751 270. Število mest je omejeno. V muzeju je obvezna tudi uporaba zaščitnih mask.

Če bo udeležencev več kot 10, vas bomo zaprosili za osebne podatke (ime, priimek, naslov stalnega prebivališča in telefonsko številko – na podlagi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji, Ur. l. RS, št. 92/2020 in 96/2020).

Zunanje povezave: O razstavi Slovenska majolika

Vir: Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Narodni muzej Slovenije – Metelkova:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid