Bralnica: Žirafa Cveta in njena zgodba

Žirafa cveta in njena zgodba

Besedna in plesno gibalna pripoved

Nagajive opice ubogo Cveto najprej okrasijo z rožnatimi kaktusovimi cvetovi, potem pa jo zvabijo še na drevo, na katerem žalostno obvisi, dokler ne pade noč. Šele ob jutranjem svitu opazi svoje elegantne tovarišice in si spet zaželi biti povsem navadna žirafa.

Žirafa Cveta in njena zgodba je program, ki skozi pripovedovanje in s plesom, otrokom prikaže svet žiraf. S tem želi spodbuditi njihovo domišljijo in jim pravljico prikazati na drugačen način. Pripovedovanje in plesno gibalna ustvarjalnost se med seboj prepleta in otrokom med seboj povežeta čuta slišal in videl. Skozi zgodbo pa bomo tudi ozaveščali otroke o vrednotah, ki jih vedno bolj izgubljamo v današnjem vsakdanjem življenjskem tempu. Gre za igriv in pisan način grajenja pozitivnega odnosa do okolja, ki je bistven del vzgoje vsakega posameznika.

Nastopata:

Barbara Zonta – pripovedovalka pravljic za otroke in zgodb za odrasle. Veliko pripoveduje in nastopa v različnih predstavah za otroke. Uspešno je opravila drugo stopnjo šole pripovedovanja v sklopu Pripovedovalskega Varieteja. Sedaj nadaljujej s tretjo stopnjo. 5 let vodja največjega otroškega festivala – Lunin festival, ki je bil v parku Tivoli.

Špela Rozman – direktorica Plesne šole Miki v Radomljah, plesalka in plesna vaditeljica za otroke v vrtcih in šolah.

Vir: Javni zavod 973, Napovednik.com

Zemljevid