6

Avtorski projekt

Režija: Žiga Divjak

Igrajo: Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weis, Gregor Zorc

Koprodukcija: Maska Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče (v okviru projekta Nova pošta)


Projekt 6 tematizira dogodek iz leta 2016, ko so poskušali v Dijaški in študentski dom Kranj namestiti šest mladoletnih beguncev brez spremstva, vendar so zaradi nasprotovanja staršev in lokalne skupnosti morali ta načrt opustiti. Iz dokumentarnega gradiva, ki ga dopolnjuje s fiktivnimi dialogi, zgradi srhljivo kronologijo strahov, predsodkov in človeške omejenosti. Toda še bolj se ukvarja z vprašanjem, kaj sili k molku "tiho večino", katere delovanje bi tehtnico marsikdaj prevesilo na drugo stran. Predstava šestim zavrnjenim fantom – vrstnikom učencev, ki jih vabimo k ogledu – dá obličje in glas. Lani je prejela veliko nagrado Borštnikovega srečanja za najboljšo uprizoritev.

Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto.

Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Ples. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za kulturo.

 

 

Zunanje povezave: Odprti oderSlovensko mladinsko gledališče

Vir: Slovensko mladinsko gledališče, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovensko mladinsko gledališče:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid