(Ne)dolžno domoljubje

Gledališki esej

(Ne)dolžno domoljubje

Avtor in izvajalec: Boštjan Narat

Koprodukcija: Maska Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče (v okviru programa Nova pošta)

V gledališkem eseju, ki je formalno razpet med predavanjem in solo predstavo, avtor in izvajalec Boštjan Narat s pomočjo dveh osebnih izkušenj z državo, ki ju ločujeta dve desetletji, razmišlja o pojmu domoljubja. To je kompleksna naloga – enako kot razumeti svoje razmerje do skupnosti, tradicije in lastnega izvora. Toda če pojem izgubi kompleksnost, postane prazna beseda, prepuščena nasilju ali pozabi. In zdi se, da se je domoljubju zgodilo prav to: tisti, ki so si ga prilastili, ga spreminjajo v geslo strahu in sovraštva. Če na to ne pristaneš, ti odrečejo besedo in pravico do njene uporabe. Boštjan Narat skuša pojem domoljubja znova najti v vsej njegovi večplastnosti.

Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto.

Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Ples. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za kulturo.

Zunanje povezave: Odprti oderSlovensko mladinsko gledališče

Vir: Slovensko mladinsko gledališče, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Slovensko mladinsko gledališče:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid