Filmi v gozdu

NEDELJSKI FILMSKI CIKEL
Filmi v gozdu

Vsako nedeljo, 26. 7.–16. 8., 21.00, pred Švicarijo

Ob nedeljah se vsi ljubitelji filma srečamo na meji gozda in mesta. Fokus 2020: znanstvenofantastični žanr, apokalipsa danes! V sodelovanju z Grossmannovim festivalom.

26. 7. Jekleno nebo (Iron Sky)
Znanstvenofantastična črna komedija o nacistih, ki leta 1945 zbežijo na temno stran Lune in se leta 2018 vrnejo na Zemljo. Za glasbo je poskrbela slovenska glasbena skupina Laibach. Režija: Timo Vuorensola.

2. 8. Gospodov glas (Az Úr hangja / His Master’s Voice)
Režija: György Pálfi / Madžarska, Švedska, Kanada, ZDA, Francija / 2018 / 108 min / angleščina, madžarščina, sp
Peter, moški v poznih tridesetih, nekega dne med gledanjem dokumentarnega filma o skrivnostni nesreči v ZDA na televizijskem zaslonu prepozna svojega očeta, znanstvenika, ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pobegnil s komunističnega Madžarskega. Priznani madžarski režiser György Pálfi (Taksidermija) je za distopični celovečerec o temačni zgodovini neke družine našel navdih v istoimenskem kultnem romanu Stanislava Lema.

9. 8. Koma (Coma)
Režija: Nikita Argunov, Rusija, 2019, 111 min, sp
Filmska pripoved se vrti okoli arhitekta, ki se nekega dne po skrivnostni nesreči zbudi v svetu s povsem drugačnimi fizičnimi zakonitostmi; to je svet, ki temelji na spominih tistih, ki živijo v njem – ljudi, ki se znajdejo v komi. Celovečerni prvenec ruskega režiserja Nikite Argunova izkazuje pravo scenografsko mojstrstvo v ustvarjanju zamišljenih pokrajin v virtualnem okolju ter gradi osupljiv ZF-spektakel.

16. 8. Metropolis
Razstavo Črni trg in filmski cikel zaključujemo s filmsko klasiko, ki je z leti zaradi prikazovanja vedno aktualnega razrednega boja in svoje ikonične podobe pridobila kultni status in velja za enega od mejnikov znanstvene fantastike. Režija: Fritz Lang.

Vstop prost!
V primeru dežja bo projekcija filma prestavljena v dvorano Švicarije.

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv: MGLC.

#poletjevtivoliju

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center - MGLC

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center - MGLC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.