Voden ogled zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij

  • Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: nedelja, 2.8.2020 od 15.00 do 16.00
  • Kje: Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec
  • Prireditelj: Tehniški muzej Slovenije
  • Vstopnina: 2,00 evr. (otroci), 2,50 evr. (odrasli)

V nedeljo, 2. 8. 2020, vas ob 15.00 vabimo na voden ogled zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij. Predstavili vam bomo muzejsko pot Dotakni se!, zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, zgodovino Polhograjske graščine ter Krajevni muzej. Preizkusili boste lahko Morsejev aparat ter ročno in avtomatsko telefonsko centralo. Otroci bodo muzejske zbirke spoznavali preko zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

V zbirki Zgodovina pošte je prikazan razvoj pošte od prazgodovine do danes. V štirih sobah so razstavljene makete poštnih vozov, rekonstrukcije poštnih uradov in uniforme poštarjev iz različnih obdobij ter različna poštna prevozna sredstva (kočija, moped, kolo). Poleg naštetega si lahko ogledate odlomke filmov na temo pošte in animirani film z naslovom Čigavo je pismo.

V zbirki (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri! so na ogled stari telefonski aparati, teleprinterji, telefoto naprave in druge naprave za pošiljanje sporočil na daljavo.

Vabljeni!

Muzej pošte in telekomunikacij
Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec

Vir: Tehniški muzej Slovenije, Napovednik.com