Vodeni ogledi po razstavi Mladi smo in živi: 100 let šole za arhitekturo v Ljubljani

Vodstvo profesorjev in profesoric Fakultete za arhitekturo v Ljubljani in priznanih arhitektov in arhitektk, urbanistov in urbanistk

Stoletnica Fakultete za arhitekturo je priložnost za premislek o preteklem delovanju in njenem današnjem poslanstvu tako v stroki kot v družbi. Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani je v okviru praznovanja stoletnice študija arhitekture v Ljubljani v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma 10. marca 2020 otvorila razstavo, posvečeno stoletju študijskih del, nastalih na fakulteti.

Po razstavi Mladi smo in živi, ki bo na ogled še do 31. julija 2020, se bo možno v prihodnjih tednih sprehoditi ob vodstvih in zgodbah profesorjev in profesoric Fakultete za arhitekturo v Ljubljani in priznanih arhitektov in arhitektk, urbanistov in urbanistk, ki so tudi s svojimi študijskimi in mentorskimi projekti udeleženi na razstavi. Z obiskovalci bodo delili svoje zgodbe o študiju in vlogi Fakultete za arhitekturo UL na njihovi poklicni poti in v slovenskem in mednarodnem prostoru. 

Sreda, 24. junij, ob 18. uri; 
vodi doc. Rok ŽnidaršičPonedeljek, 29. junij, ob 18. uri; 
vodi izr. prof. Domen FrasTorek, 30. junij, ob 18. uri; 
vodi prof. mag. Peter GabrijelčičSreda, 1. julij, ob 18. uri;
vodi: Andrej HrauskyČetrtek, 2. julij, ob 18. uri; 
vodi: dr. Miloš KosecPonedeljek, 6. julij, ob 18. uri; 
vodi: doc. mag. Polona FilipičSreda, 8. julij, ob 18. uri;
vodi: doc. Aleksander S. OstanČetrtek, 9. julij, ob 18. uri; 
vodi: asist. Katarina Čakš

Brezplačne vstopnice za udeležbo na vodstvih lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma, število mest na posameznem vodstvu je omejeno.

Za vsa vprašanja v zvezi z organizacijo vodstev za zaključene skupine se lahko obrnete na dekanat@fa.uni-lj.si, tel. 01 200 07 49.
 
 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid