Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

Muzeji na Gorenjskem predstavljamo nov skupni projekt, povezan z najvidnejšo naravno značilnostjo v tem delu Slovenije. Gore so sicer danost mnogih držav, a verjetno le Slovence zaznamujejo s tako močno narodno identiteto. Predstavljajo nam simbol samostojnosti in spodbujajo k ohranjanju širšega alpskega prostora.


V okviru projekta je bila vzpostavljena Gorenjska muzejsko-planinska transverzala. Vodnik po Gorenjski muzejsko-planinski transverzali nas vodi od hriba do hriba, vmes pa obiščemo še vseh šest gorenjskih muzejev. Ob njihovem obisku vam bomo odtisnili žig v dnevnik, zbrane žige in rešene naloge v vodniku pa bomo nagradili.


Neverjetne gore vabijo tudi manj "muzejske" obiskovalce, ki se bodo podali na Geolov (Geocaching). Zakladi bodo iskalce čakali v muzejih in na vrhovih transverzale. Prvih 100 obiskovalcev, ki bodo prehodili celotno Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo in prvih 150, ki bodo našli vse zaklade po naših muzejih, bomo nagradili s sledljivčki.

Utrinke delite na Instagramu #neverjetnegore.

Lov na žige in zaklade smo podaljšali do konca septembra 2020.


 

6 muzejev in 23 vrhov - ena vstopnica in vodnik

Skupna vstopnica za 6 muzejev vključuje Vodnik po Gorenjski muzejsko – planinski transverzali, ki je na voljo tudi samostojno po ceni 5,00 €.

 

Vir: Slovenski planinski muzej, Napovednik.com

Zemljevid