Zmanjšajte perfekcionizem, zvišajte produktivnost

Spoznajte razloge, zakaj nekdo svoje delo opravlja odlično, vendar je količina opravljenega dela premajhna
 
Res je, da se načini dela spreminjajo in da se od zaposlenih zahteva delati prave stvari na pravni način, delati učinkovito. Pri tem nam je tehnologija v veliko pomoč, po drugi strani pa raziskave kažejo, da se nam produktivnost celo zmanjšuje zaradi raznih motilcev, ki se nam prikradejo v času izvajanja aktivnosti. Produktivnost se nam zmanjšuje tudi zato, ker delujemo na način, da mora biti delo opravljeno odlično, ko je dobro samo popolno.

In trčimo ob perfekcionizem, ki še danes velikokrat velja za pozitivno lastnost. Pa ni, ker smo zaradi pretiranega perfekcionizma celo manj učinkoviti.

Tak način delovanja vodi tudi v izgorelost. Vse to pa vpliva in povzroči celo slabše opravljanje delovnih zadolžitev. Veliko ljudi ima visoka merila, zaradi strahu pred neuspehom in (samo)kritičnim razvrednotenjem pa tudi togo vztrajajo pri doseganju ciljev.

Kako torej doseči, da bomo pri delu sproščeni, da bomo znali ne glede na zahtevnost razmejevati in usklajevati delovne zadolžitve?

Kako voditi osebo, ki je pretirano nagnjena k perfekcionizmu?

Več o programu praktične delavnice si lahko preberete na prvi zunanji povezavi.

Zunanje povezave: Zmanjšajte PERFEKCIONIZEM, zvišajte PRODUKTIVNOSTBodite ODLIČNI pri DOSEGANJU zastavljenih CILJEVAgencija POTI - Z znanjem do cilja

Vir: Agencija POTI d.o.o., Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI d.o.o.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid