Predstavitev študija: Psihoanalitična PT

  • Kaj: Predstavitev študijskih programov
  • Kdaj: sreda, 3.6.2020 od 18.00 do 20.00
  • Kje: Spletni dogodek
  • Prireditelj: SFU Ljubljana
  • Vstopnina: Brez vstopnine

V študijskem letu 2020/21 SFU Ljubljana razpisuje specialistični študij Psihoanalitične psihoterapije.

V sredo, 3. 6. 2020 ob 18.00 uri pripravljamo spletno predstavitveno delavnico specialističnega študija Psihoanalitične psihoterapije.

Za vse zainteresirane, ki bi se radi udeležili predstavitvene delavnice, je potrebna prijava na povezavi, dostopni na spletni strani SFU, najkasneje 3 dni pred delavnico.

Več informacij o predstavitvah specialističnih študijev si lahko ogledate na spletni strani SFU Ljubljana. 

 

Opis pristopa:

Na SFU Ljubljana poučujemo sodobno psihoanalizo, se pravi temelje, ki jih je postavil Freud in prva generacija psihoanalitikov, kot tudi vse pomembne dosežke stoletnega razvoja psihoanalitske teorije in klinične prakse.

Študij psihoanalize se navezuje na spoznanje, da psihoanaliza ni niti naravoslovna niti humanistična ali socialno znanstvena poddisciplina, marveč je znanstvena disciplina s samostojnim predmetom, z dinamičnim nezavednim. Psihoanaliza je prvič metoda raziskovanja tega nezavednega, drugič obsega teorije o delovanju človeške duše in človeškega duha, ki temeljijo na spoznanjih, pridobljenih s to metodo. Tretjič je psihoanaliza uporaba teh teorij in spoznanj v obravnavi bolnikov, v socialnih, kulturnih in literarnih znanostih.

Učni cilj študentov je po eni strani v tem, da si pridobijo sposobnost spoznavanja samega sebe in uporabe psihoanalize kot terapevtske metode. Po drugi strani pa se hkrati naučijo uporabljati in se znanstveno soočati s psihoanalizo kot metodo zdravljenja – tudi v primerjavi in v razmejevanju od drugih psihoterapevtskih pristopov – ter se je posluževati kot instrument spoznavanja v humanističnih znanostih.

 

Lepo vabljeni!

 

Fotografija: Lucas Benjamin, Unsplash

Vir: SFU Ljubljana, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: SFU Ljubljana

Zemljevid