Rosalie Cunningham & GOLD

ŠKUC KSB predstavlja:

Rosalie Cunningham – psychedelic rock

GOLD – am, vse?


Moji predragi draguljčki in predrage draguljčice,

v presladkem objemu osutdnosti, ki jim pravimo poletne temperature, ste vabljeni na ultimativni test Gromkinih klimatskih naprav, kjer se bosta po čudnem sklopu okoliščin znašla še dva zelo specifična banda, ki bosta zaigrala kakšno vižico ali dve, da preglasita brnenje teh blagoslovljenih naprav.

Gre za duet dveh specifičnih glasbenih kolektivov, enimi s koreninami v Purson, drugimi v The Devil’s Blood in mogoče oboji na prvi pogled ne delujejo kot nekaj, kar bi bilo pretirano kompatibilno, a vam garantiram, da se bo oboje na koncu odlično povezalo kot kumarice in Nutella.

Gold so sicer zasloveli s pomočjo Kozla, ki njim (in Siddharti) konstantno dela zastonj reklamo iz dobrote lastnega srca, ampak je mogoče imela tukaj kaj tudi njihova glasba. Kot so neizobraženi ljudje rekli ‘pa tega ne morš dat v blender’, ko sem bingljal dojenčka nad blenderjem, so tudi njim, ko so vanj zmetali vse možne vplive iz sveta mirne, atmosferične glasbe in iz sveta agresije, jeze in ostalih čustev, ki jih razberemo iz komentarjev pod 24ur članki.

No, na koncu smo se oboji smejali z zelo sočnim smoothijem. Samo s to majhno razliko, da je bilo pri enemu smoothiju kričanje prisotno po blendanju, pri drugem pa med njim.

Zvočni valovi, ki jih pridelajo tri kitare, atmosferični predeli, milozvočni glas čez blackmetalski izpad. Ni da ni.

Na drugem polu pa imamo Rosalie Cunningham, katera je glasbeno istomislečim znana kot kitara ter glas sedaj pokojnim Purson. Skupina odeta v vse barve tega sveta, bodo s svojo glasbo ter rekviziti notranjost Gromke popeljali v čase hipijade, ko LSD ni bil sinonim za zdolgočasenega študenta, katerega osebnost sestoji iz ničesar in ‘ej, a sm že povedal, da sm enkrat žrl lsd?’

Na odru se bodo bohotile orgle, prdeč fuzz in seveda drugi največji vojni zločin modnega sveta (takoj za man bunom): hlače na zvonec. Padejo kratki šusi hipijevskih spevov in filingaške prog rock sage, ki jih trezen um ni zmožen. Ampak namesto, da tukaj nabijam v promo tekstu, naj vas prepričajo citati nadvse pomembnih oseb, brez katerih si obstoja ne predstavljamo:

‘Ej, fajn bo’
– jaz

Predprodaja bo, karte bojo tudi, upanja ne bo.
Več info, slabe šale in random podatki o zebrah na:
space.coitus@gmail.com

Prošnje za akreditacije samo na e-mail. Če so na dan eventa, preko Fbja, brez linka do najave in novice o dogodku, ne jebem. Klicanje na osebno številko za akreditacije je primerljivo z vojnim zločinom.

Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

Zunanje povezave: FacebookYouTubeYouTubeFacebookBandcampYouTubeYouTubeYouTube

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Rosalie Cunningham, Gold

Naročite se na email listo prireditelja Društvo ŠKUC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid