Pot močvirskih škratov na Mali plac

Odpiramo škratolovščine!


Od ponedeljka 20. aprila naprej je Pot močvirskih škratov na Mali plac ponovno odprta za vse škratolovce in škratolovke!

Močvirsko knjižico vam skupaj s svinčnikom in škratolovsko nagrado dostavimo na začetek poti ali po pošti, če nas pokličite na 051 398 843 ali pišete na info@skrateljc.org.

Posebna ponudba: komplet Močvirska beležka + slikanica Mali plac ali CD 2 škratji in 1 polšja = 15 EUR.

ŠPB bar zaenkrat zaradi ukrepov še ni odprt. Upoštevajte vsa pravila socialne distance in se naužijte najbolj močvirske družinske dogodivščine!

Pot močvirskih škratov na Mali plac je pravljično-doživljajska pot na Ljubljanskem barju!

Mali plac je čaroben kraj, poln nenavadnih cvetlic in živali. V njem vse brbota, reglja, šumi in žvrgoli. Že tisoče let ga prekriva mah, ki sega globoko v gozd, v kraljestvo močvirskih škratov.

Na Malem placu živijo močvirski škrati, ki radi kakšno ušpičijo. In tako je tudi danes. Škratje so uročili Mali plac, da je postal narobe plac! Vanj so se naselili zoprni komarji in nadležne mušice. Vse grize, leze, pika, brenči in renči. Brrrr! In prav otroci so tisti, ki lahko Mali plac rešijo tega škratjega uroka.

Na poti otroci s pomočjo Močvirske beležke, ki jo dobijo na izhodišču poti v Športnem parku Bevke, iščejo skrivnostni iizrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov. Seveda jim to uspe, pri tem jim na poti pomagajo barjanske živali. Kar 16 velikih lesenih skulptur, žigi in drugi didaktični elementi na poti, predvsem pa v vseh letnih časih čudovita narava poskrbijo, da se na poti zabava cela družina in da 3,2 km poti vsi otroci zlahka prehodijo. Čaka vas prava močvirska dogodivščina!

Pot močvirskih škratov na Mali plac ima svojo zgodbo v slikanici Mali plac Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. V zgodbi se pogumna želva Bevka spoprime s škratjim urokom in reši Mali plac. Pravljica je tudi uglasbena in je izšla na CDju Dve škratji in ena polšja.

Kdor pozna zgodbo, še močneje doživi pustolovščino na Malem placu!

Pot je nezahtevna, urejena in označena, priporoča se lahka pohodna obutev.

 

 

 

 

 

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid