Tečaj NTF / modno oblikovanje / šola art:tečaji

PRIPRAVA NA LIKOVNI SPREJEMNI IZPIT

NARAVOSLOVNOTEHNIŠKA FAKULTETA
SMER OBLIKOVANJE TEKSTILA IN OBLAČIL


Risanje oblečene figure
Risanje z upoštevanjem perspektivične in trodimenzionalne predstavitve figure v prostoru na dvodimenzionalni površini v tehniki risbe. Poudarjanje usklajenosti proporcev in prostorskih planov tako na figuri kot v konstruiranem perspektivičnem prostoru. Analiziranje danega motiva v vidnem polju, spreminjanje tega v kompozicijo skozi združevanje in sintetiziranje perceptivnih danosti v plastične in konstruktivne vrednosti s pomočjo risanja in modelacije dobljenih telesnosti. Analiza teksture materiala – oblačila in določanje te strukture v risbi s pomočjo senčenja, uporabo različne debeline svinčnikov … Poskus plastičnega prenašanja mikrostrukture blaga, različnega ovijanja in prepletanja blaga, gub, draperije v dvodimenzionalne obilke risbe in barve.

Oblikovanje tekstilij
Razmišljanje in predstavljanje geometrijskih in organskih oblik v vzorce. Poznavanje temeljnih likovnih prvin in likovnih elementov, kot so linija, črta, smer, velikost, tekstura, forma, barva … Poudarjanje usklajenosti narisanih vzorcev glede na kompozicijo, velikost, barve, teksture, razmerje, skladnosti, simetričnosti …

Oblikovanje oblačil
Poskus ustvarjanja nove forme oblačil s skladnostjo in harmonijo človeškega telesa. Že znane kose oblačila oblikovati na novo in domiselen način. Nastajanje funkcionalne in nosljive obleke z eno vodilno idejo, ki jih združuje v enotno kolekcijo.

Število tečajnikov: 7 oseb

Čas trajanja in cena:

KRATKI / 250 EUR, 7 tednov
SEMESTRSKI / 720 EUR, september – december ALI oktober – januar ALI januar – april ALI februar – maj
LETNI / 1200 EUR, september – maj ALI oktober – junij
Material za tečaj je v celoti vštet v ceno.

TERMIN: enkrat na teden po tri šolske ure

 

Vsi, ki pri nas obiskujete tečaj priprave na sprejemni izpit imate pred sprejemnimi izpiti dva konzultacijska termina, ki sta brezplačna. O terminu Vas obvestimo po elektronski pošti. Konzultacije so namenjene, da se posvetujete – kaj vprašate in pregledamo risbe. Termina sta v maju in juniju 2020.

 

šola art:tečaji
Miklošičeva cesta 38
1000 Ljubljana

sola@art-tecaji.com
art-tecaji.com
tel. 041 516 760


art:tečaji je šola za risanje, slikanje, keramiko, kiparstvo, kaligrafijo, pisavo copperplate, nakit, oblikovalske računalniške tečaje ter pripravo devetošolcev na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo: Umetniško gimnazijo in dijakov na fakultete likovne smeri; 1: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, 2: Pedagoška fakulteta, 3: Biotehniška fakulteta, 4: Fakulteta za arhitekturo, 5: Naravoslovnotehniška fakulteta, 6: Fakulteta za gradbeništvo, 7: Fakulteta za dizajn in 8: Zdravstvena fakulteta.

 

Vir: Šola art:tečaji, Napovednik.com

Zemljevid