2. ex tempore Kranj - zgodovinsko mesto

Ker je Corona očitno pustila posledice (dosti je še zanimanja za naknadne prijave), smo podaljšali rok za prijave. Zadnji ''omahljivci'' se lahko prijavite tudi ob samem žigosanju podlag v petek, 29.05.2020 med 9 in 12 uro.

Se vidimo v Kranju!

2.Ex tempore KRANJ – ZGODOVINSKO MESTO 2020

Spoštovani likovni ustvarjalci!

KULTURNO DRUŠTVO LIKOVNIKOV KRANJ, v sodelovanju z Mestno občino Kranj, Gorenjskim muzejem Kranj in Zavodom za turizem Kranj, vas, kljub trenutni situaciji, glede zaščite pred novim korona virusom, vabi na že drugi ex tempore v zgodovinsko mesto Kranj.

Kot pove že naslov, je osnovna tema, upodobitev zgodovinskih in etnoloških znamenitosti mesta. O njih boste udeleženci obveščeni s slikovnim materialom, na skupinskem ogledu s turističnimi vodniki in v gradu Khislstein, kjer je tudi Gorenjski muzej.

Zaradi priprave slikovnega materiala, rezervacije turističnih vodnikov in organiziranja prehrane udeležencem se še vedno lahko prijavite na mail: kdlikovnikovkranj@gmail.com. Zamudniki se lahko prijavijo tudi še neposredno ob žigosanju podlag. Podrobnejša navodila bodo prijavljeni likovniki dobili na žigosanju podlag! Vse informacije in pojasnila pa dobite po telefonu 031 678 791.

Tudi varnostni predpisi podpirajo naš osnovni namen ex tempora - ustvarjanje na terenu. Način izvedbe žigosanja podlag bo prilagojen predpisom, zato morate imeti vsi udeleženci s seboj maske.

2. Ex tempore bo potekal 3 dni, in to od petka 29.5. do nedelje 31.5.2020 Avtorji boste svoja dela lahko oddali vsak dan trajanja ex tempora, od 18. do 19. ure v Avli kjer boste žigosali podlago. V nedeljo 31.05. do 19. ure je zadnji rok za oddajo del. Kasnejših del ne bomo sprejemali! Osnovna tema so zgodovinske in etnološke znamenitosti mesta Kranj. Podtema pa so tudi arhitekturne posebnosti mesta.

Vsak slikar lahko žigosa več podlag, odda pa samo eno za vsako temo. Format slik ni omejen, le najmanjša stranica mora biti vsaj 35 cm.

Dovoljene so vse tehnike, ki so izvedljive v treh dneh. Razstava del, narejenih na ex temporu, ki jih bo izbrala strokovna žirija v sestavi ddr. Damir Globočnik, umetnostni zgodovinar in kritik in Petra Vencelj dipl. umetnostna zgodovinarka in geologinja, bo v Galeriji MO Kranj.

Nagrade in priznanja:

1.nagrada 400 € bruto + razstava v MO Kranj

2.nagrada 300 € bruto

3.nagrada 200 € bruto

2 x bon za 100 € (vnovčljiv v Hobby&Art)

5 DIPLOM za inovativnost

Vsi izbrani avtorji za razstavo prejmejo PRIZNANJE

Žigosanje podlag bo v Avli prizidka stavbe Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1,(pred katero je tudi dvignjeno parkirišče) 29.maj 2020, od 9 do 12. ure.

Ob prijavi in plačilu zaželjenega prostovoljnega prispevka 20 €, boste udeleženci dobili bon za prehrano v kranjski gostilni P'r Matičku in pisni material s pojasnili. Ob 11.uri boste lahko odšli s turističnimi vodniki na ogled mesta. Obhod boste zaključili v gradu KHISLSTEIN, kjer bo kustosinja predstavila zgodovinske znamenitosti mesta in odgovarjala na vprašanja slikarjev. Potem ste udeleženci povabljeni na kosilo v Gostilno P'r Matičku.

Nadaljnji potek dogodkov si bo vsak udeleženec kreiral sam, zaželeno pa je ustvarjanje na terenu - po mestnih ulicah, trgih, parkih ...

Slovesno odprtje razstave 2. Ex tempora KRANJ ZGODOVINSKO MESTO bo v torek, 16. junija 2020, ob 17. uri v Galeriji MO Kranj, Slovenski trg 1, v prvem nadstropju prizidka (nad Avlo, kjer je bilo žigosanje). Razstava bo odprta vsak delovni dan v času uradnih ur občinske uprave predvidoma do konca junija. O prevzemu del boste pravočasno obveščeni naknadno.

Rajko Bogataj

predsednik KULTURNEGA DRUŠTVA LIKOVNIKOV KRANJ

Vir: Kulturno društvo likovnikov Kranj, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Kulturno društvo likovnikov Kranj:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid