Natalija Šaver in Emilia Martensson

Dvojni koncert

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena z 17. marca na 20. oktober 2020. Že kupljene vstopnice veljajo za nadomestni termin.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ali telefonski številki 01/2417-299 vsak delavnik od 10. do 15. ure ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

Natalija Šaver, klavir
Emilia Mårtensson, Švedska, Italija, Slovenija

Emilia Mårtensson, glas; Luca Boscagin, kitara; Fulvio Sigurta, trobenta, elektronika; Miha Koren, bas; Kristijan Krajnčan, violončelo, bobni

Natalija Šaver je slovenska umetnica številnih darov: pianistka, skladateljica, klasična in sodobna glasbenica ter pomembno ime v novem gibanju, ki raziskuje ustvarjalno stičišče klasične in sodobne glasbe. Njen zadnji projekt Atmospherica je njen umetniški manifest. Temeljno polikromatičen, neprestano razvijajoč se iz enega tona v drugega; Atmospherica je popolnoma skladna in razkriva prefinjeno kompilacijo zvokov. Združuje dva svetova: nežnost, zasanjanost iz opusa Ludovica Einaudija ter klasično postavljeno, vendar posodobljeno in nekoliko bolj ritmično usmerjeno glasbo Natalije Šaver. 

Loredana je novi projekt nagrajene vokalistke Emilie Mårtensson, ki raziskuje stisko in notranjo naravo izraza "mati" ter hkrati slavi neskončnost razmerja med materjo in otrokom, ob tem pa njegov pomen pri oblikovanju našega življenja. Izvirna glasba, ki prestopa meje med skandinavskim narodom, jazzom in art popom.
 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta
– žrebanje dobitnikov brezplačnih kompletov vstopnic za Jazz festival Skopje, Jazz Cerkno in  Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost eno leto po nakupu; izkaznica ni prenosljiva

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid