Silvia Perez Cruz presents Farsa (solo show), menjava vstopnic

Prireditev je bila skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa prestavljena s 13. maja na 22. september 2020, nato na 9. november 2020. Zaradi menjave dvorane za koncert Silvie Pérez Cruz je kupljene vstopnice treba zamenjati v delovnem času blagajne CD. Svojo željo lahko skupaj z vstopnicami posredujete na e-pošto vstopnice@cd-cc.si ali zamenjavo uredite v informacijskem središču do 30. 9. 2020. Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, vam bomo izdali dobropis za drug dogodek ali vrnili kupnino. Več na vstopnice@cd-cc.si. Silvia Pérez Cruz predstavlja solo projekt Farsa

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa prestavljena s 13. maja na 22. september 2020.
 

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah
 

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.V Ljubljano se vrača ena najbolj intrigantnih pevk današnjega časa. Silvia Pérez Cruz s svojim izjemnim glasom in izraznostjo prepriča in navduši vsakega ljubitelja glasbe. Če je pred petimi leti nastopila v duu s kitaristom Totijem Solerjem, se bo tokrat predstavila solo s projektom Drama, ki je dialog med glasbo in drugimi umetniškimi disciplinami. To bo svojevrsten zaključek sezone cikla Glasbe sveta in hkrati pravljičen uvod v štiridnevno dogajanje na 36. mednarodnem festivalu Druga godba.

Silvia Pérez Cruz je svojo ljubezen do umetnosti udejanjala ne samo v glasbeni šoli, temveč tudi v šoli za umetnosti Alartis (Espai de creació) svoje matere, kjer sta kraljevala obilje prostora, virov in svobode ter soobstoj različnih umetniških disciplin. Silvia se npr. spominja, da so v tej šoli otroci s čokolado naslikali glasbo, ki jo je zaigrala na saksofon. Spominja se tudi, da je mama med poučevanjem risanja igrala na kitaro. Tako ni presenetljivo, da se ob glasbi, svojem naravnem mediju izražanja in viru strasti, Silvia predano posveča umetnosti. V njeni kreativnosti so srečevanja z drugimi umetniki ključna za raziskovanje novih, neprehojenih poti in za prepoznanje, kako vsaka umetniška govorica izraža isto resničnost.

Silvijin novi projekt predstavlja skladbe, ki jih je napisala v sodelovanju z drugimi umetniki in spajajo različne umetniške discipline: gledališče, film, ples, slikarstvo, fotografijo, poezijo. Najdemo jih lahko (vsa iz l. 2018) v filmu La noche de 12 años (Dvanajstletna noč), avtorski glasbi za delo Grito Pelao v sodelovanju s plesalko Rocio Molina ter glasbi za dramsko delo Cyrano z igralcem Lluisom Homarjem v glavni vlogi.
V duhu tega interdisciplinarnega dialoga in za ustvarjanje skladnosti bo kot rdeča nit projekt povezoval cikel fotografij. Vsaka fotografska podoba bo naslovnica oz. slogovna identifikacija posamične skladbe. Silvia je svoje obličje posodila v namene odrske maske: za vsako teh naslovnic njen obraz služi kot slikarsko platno, izdelek pa vsakokrat neposredno navdihuje glasba.V okviru 36. mednarodnega festivala Druga godba


 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid