Vesela trgatev na Krasu, s potepanjem in osmico

Peš po neobljudenih poteh, odkrivanje skritih kraških jam, dobrote na osmici, team building

(za majhne skupine, 5 - 10 udeležencev) 

​September 2020

TRGATEV NA KRASU - PLISKOVICA

Zbrali se bomo zbrali v osrčju kamnitega Krasa, v vasi Pliskovica, na  odlični domačiji z dolgoletno vinarsko tradicijo. Dan bo aktiven in hkrati kulturno etnološko kulinarično obarvan. Odšli bomo med brajde in med trganjem odličnega grozdja, iz katerega bo nastala rujna kapljica, spoznavali kraške šege in običaje. 

Zgodaj popoldne se bomo vrnili na kmetijo in se ob odlični domači hrani in nagrajenemu teranu pozabavali, nasmejali vragolijam domačinov, morda pa tudi kaj lepega zapeli ob spremljavi domačih godcev.

Prespali bomo v idiličnih sobah na domačiji, kjer se ponoči ''sliši tišino''.

TEMNICA – ODKRIVANJE SKRITIH KRAŠKIH POTI – OGLED TREH SKRITIH KRAŠKIH JAM – JAMARSKA MALICA

​​Po krepčilnem, obilnem domačem kraškem zajtrku, se bomo odpravili na območje Temnice.  Tu bomo pričeli z vodenim pohodom.  Ogledali si bomo traso avstrijske železnice, nekaj kraških znamenitosti, kot so kamnita pastirska hišica, kraški portali, po domače "k'lonje", pa vse do skritih, že pozabljenih etnoloških zanimivosti. Na poti bomo obiskali tri skrite kraške jame (ki  niso za javne oglede), od katerih  sta dve fotovoltaično osvetljeni. V eni izmed jam bomo zakurili ognjišče in na njem spekli tipično jamarsko malico (klobaso, poskrbljeno pa bo tudi za vegetarijance). Dan bomo zaključili na Osmici  (z odlično kraško domačo hrano in glasbo (po želji).

Kaj več pa ...

Vir: Torma, organizacija dogodkov, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Torma, organizacija dogodkov:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid